Feyenoord komt goed weg met overwinning op NEC

In de eigen Kuip is Feyenoord het seizoen gestart met een 2-0 overwinning op NEC. De thuisclub kwam vroeg op voorsprong, maar zag NEC eigenlijk de hele wedstrijd domineren.

Al in de tiende minuut opende Jon Dahl Tomasson de score na een grote fout van Rens van Eijden. De verdediger kopte de bal te kort terug op doelman Gábor Babos en de Feyenoord-aanvaller kwam ertussen. In twee pogingen passeerde Tomasson de NEC-doelman en zette zo de 1-0 op het bord.

Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd was het NEC dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar Feyenoord bleef op de been. Darley, die debuteerde aan de kant van Feyenoord moest handelend optreden bij doelpogingen van Moestafa El Kabir en Bjorn Vleminckx. De doelman liep bij een van zijn reddingen een knieblessure op en moest zich laten vervangen.

Na rust had ook zijn vervanger Rob van Dijk genoeg te doen, maar het lukte NEC niet om het veldoverwicht in de score uit te drukken. Het was Feyenoord dat de marge in de 76ste minuut verdubbelde. Na een overtreding van Arek Radomski in het strafschopgebied op invaller Diego Biseswar schoot Leroy Fer vanaf elf meter Feyenoords tweede binnen.

In het laatste kwartier kwam Feyenoord niet meer in de problemen, omdat NEC niet meer geloofde in een goede afloop. Trainer Mario Been begon daardoor met een zwaarbevochten overwinning op de club waarvan hij afgelopen seizoen nog trainer was.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}