Feyenoord-keeperscarrousel: Evora haakt af, Bijlow en talent mee naar Porto

Reacties

Feyenoord heeft de wedstrijdselectie voor het cruciale Europa League-duel met FC Porto bekendgemaakt. Daarin is weer plek voor de van een blessure herstellende keeper Justin Bijlow, terwijl ook talent Joey Koorevaar (eveneens een goalie) erbij is. Onder de lat is Elber Evora juist afgehaakt.

Feyenoord-keeperscarrousel: Evora haakt af, Bijlow en talent mee naar Porto
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Daarmee blijft de keeperscarrousel van de Rotterdammers maar draaien. De club deed het lange tijd met Bijlow, Kenneth Vermeer en Nick Marsman als de eerste drie keuzes. Aan het met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op 10 november hield Vermeer echter een blessure over, daags daarna raakte ook Bijlow geblesseerd, waardoor van dat drietal alleen Marsman nog over was. Vermeer keerde na de laatste interlandperiode wel weer terug onder de lat, maar moest eind vorige maand ook direct weer afhaken.

De afgelopen weken mocht Marsman dus keepen, terwijl jongeling Evora (normaliter onder de lat bij Jong Feyenoord) zijn stand-in was. Nu is maandag echter ook Evora geblesseerd geraakt, tijdens een wedstrijd van de beloften, waardoor hij niet inzetbaar is. Gelukkig voor Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan hij Bijlow nu wel weer meenemen naar Portugal, terwijl Koorevaar (doelman van de Onder-19) ook mee afreist.

Feyenoord staat tegen FC Porto voor een lastige klus. De Rotterdammers moeten zelf winnen, en dan hopen dat Rangers FC thuis wint van BSC Young Boys, om nog door te mogen naar de volgende ronde.

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.