Feyenoord is gewaarschuwd: Roma wint na assist Karsdorp opnieuw

AS Roma heeft ook zijn tweede wedstrijd onder Daniele De Rossi gewonnen. Salernitana werd maandagavond verslagen, waarbij Rick Karsdorp zijn aanvallende kwaliteiten toonde. Karsdorp had een basisplaats en zijn landgenoot Dean Huijsen mocht vlak voor tijd invallen.

Salernitana
Salernitana
1 - 2
AS Roma
AS Roma

De Rossi debuteerde op 20 januari als trainer van de club van zijn hart. Het debuut van de opvolger van José Mourinho kreeg kleur doordat Hellas Verona werd verslagen. Roma moest verder opkrabbelen door hekkensluiter Salernitana te verslaan. De komende Europa League-tegenstander van Feyenoord had in de eerste helft erg veel balbezit - meer dan zeventig procent - maar veel kansen werden niet gecreëerd.

Na een eerste helft met slechts twee doelpogingen van Roma brak Paulo Dybala in de 51ste minuut de ban. De sterspeler van de Romeinen zorgde vanaf de strafschopstip voor de 0-1, nadat de bal op de stip was gegaan vanwege hands van Giulio Maggiore. Een kwartier later werd Salernitana-goalie Guillermo Ochoa nog eens geklopt. Dybala gaf de bal op het juiste moment met een hakje mee aan de opstomende Karsdorp. De ex-Feyenoorder behield het overzicht en hielp Pellegrini bij de tweede paal aan een niet te missen kans.

Salernitana kwam via Grigoris Kastanos nog wel terug tot 1-2, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor het team van Filippo Inzaghi. Roma staat vijfde na de tweede zege op rij in de Serie A. Op 15 februari wacht in De Kuip het eerste duel met Feyenoord in de knock-outfase van de Europa League.