Feyenoord in CL onder leiding van bekritiseerde oude bekende

Reacties

Irfan Peljto heeft dinsdag de leiding over het duel tussen Feyenoord en Celtic in de Champions League. Daarmee treffen de Rotterdammers een scheidsrechter die ze vorig jaar ook al eens floot.

Feyenoord in CL onder leiding van bekritiseerde oude bekende
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

De 39-jarige Bosnische scheidsrechter had vorig seizoen de leiding over Feyenoord tegen Lazio in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Arne Slot won die wedstrijd met 1-0 door een treffer van Santiago Giménez. Waar Feyenoord daar dus goede herinneringen over heeft gehouden aan dat duel, was het voor Lazio-trainer Maurizio Sarri geen fijne ervaring.

De Italiaan vertelde zeer vijandig te zijn onthaald in De Kuip en beweerde zelfs dat Feyenoord-fans zakken urine naar de dug-out gooiden. Daarnaast was Sarri absoluut niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Peljto. Volgens hem had het doelpunt van Giménez nooit goedgekeurd mogen worden, omdat er een overtreding zou zijn gemaakt. 'Over de scheidsrechter was ik sowieso niet tevreden', zei hij destijds. 'Ik heb zeven, acht overtredingen gezien waarbij wel voor Feyenoord werd gefloten en niet voor ons.'

Daarnaast floot Peljto ook het duel tussen Ierland en Nederland van afgelopen interlandperiode. Peljto wordt dinsdag bijgestaan door landgenoten Senad Ibrisimbegović en Davor Beljo als assistent-scheidsrechters. Daarnaast heeft Feyenoord te maken met een Kroatische VAR: Ivan Bebek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.