Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie

Reacties

Wim Jansen lijdt aan dementie. Dat heeft de Feyenoord-legende onthuld in het boek dat komende week ter ere van zijn 75ste verjaardag verschijnt.

Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie
© Pro Shots

Jansen besloot in de periode middenin de coronacrisis zich te laten onderzoeken. De oud-international merkte dat hij vergeetachtig werd. De twijfels werden sterker na het lezen van de biografie van oud-keeper Piet Schrijvers, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Uit onderzoeken bleek dat zijn vrees werkelijkheid is geworden. Hij is getroffen door dementie. Het is een beginnende vorm en de toekomst is onzeker.

Die onthulling doet Jansen in het boek Meesterbrein van Yoeri van den Busken dat woensdag, een dag voor de 75ste verjaardag van de Feyenoorder, verschijnt. In de biografie wordt het kleurrijke voetballeven van de 65-voudig international beschreven. Jansen speelde meer dan vierhonderd duels voor Feyenoord en won met de Rotterdammers in 1970 de Europa Cup I. De oud-middenvelder werd met Feyenoord ook drie keer landskampioen. In 1982 volgde nog een landstitel met Ajax.

In de komende VI staan we uitgebreid stil bij de 75ste verjaardag van een van de grootste iconen in het Nederlandse voetbal. In het nummer dat woensdag verschijnt en op VI PRO is dan onder meer een voorpublicatie van Meesterbrein te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.