Feyenoord-icoon Eddy Pieters Graafland (86) overleden

Reacties

Eddy Pieters Graafland is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn oude club Feyenoord. Pieters Graafland stond bekend als een van de beste Nederlandse keepers aller tijden.

Feyenoord-icoon Eddy Pieters Graafland (86) overleden
© Pro Shots

Pieters Graafland maakte de hoogtepunten uit zijn carrière mee bij Feyenoord, maar daarvoor kwam hij jarenlang uit voor Ajax. Tussen 1951 en 1958 stond hij onder contract bij de Amsterdamse club, waar hij in 1957 kampioen van Nederland werd. Een jaar later verhuisde hij naar Rotterdam-Zuid. Inmiddels was hij al international van Oranje, waar hij in totaal 47 wedstrijden bij zou keepen.

Bij Feyenoord werd Pieters Graafland vier keer kampioen en won hij twee keer de KNVB-beker. Het hoogtepunt volgde in 1970. In het seizoen 1969/70 was Pieters Graafland door trainer Ernst Happel gepasseerd en stond Eddy Treijtel onder de lat. Voor de Europa Cup I-finale tegen Celtic wilde Happel echter toch een beroep op Pieters Graafland doen. Na om bedenktijd te hebben gevraagd, stemde Pieters Graafland in en mede dankzij zijn keeperswerk won Feyenoord met 2-1.

Pieters Graafland blikte onlangs op de clubwebsite van Feyenoord nog terug op die finale. 'Dat is natuurlijk een mijlpaal geweest. Niet alleen in mijn eigen leven, maar ook in de historie van de club. Als ik mijn eigen berichten uit die tijd nu doorlees, besef ik wel dat ik in mijn voetballeven dingen heb meegemaakt die absoluut top waren, of het nu bij Feyenoord of in Oranje was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.