Ajax Vrouwen speelt Europese frustratie van zich af

Reacties

Ajax heeft flink uitgehaald in de Eredivisie Vrouwen. SC Heerenveen werd via een zevenklapper verslagen. ADO Den Haag leed juist het eerste puntenverlies van het seizoen.

Ajax Vrouwen speelt Europese frustratie van zich af
© Pro Shots
Ajax
Ajax
7 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Ajax hield lang hoop op deelname aan de Champions League, maar Vivianne Miedema schoot die hoop afgelopen woensdag aan diggelen. De Europese kater was niet zichtbaar bij de Ajax Vrouwen, dat zevenmaal scoorde tegen SC Heerenveen. Tiny Hoekstra (driemaal), Sherida Spitse, Victoria Pelova, Nikita Tromp en Romée Leuchter maakten de goals.

PSV
PSV
1 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

ADO Den Haag is onder trainer Sjaak Polak sterk begonnen aan het seizoen, maar tegen PSV werd het eerste puntenverlies geleden. ADO kwam nog wel terug in de wedstrijd: Jaimy Ravensbergen schoot in de slotfase de 1-1 binnen. De openingstreffer was op bijzondere wijze gevallen. Keeper Barbara Lorsheijd van ADO verwerkte de bal niet goed na een hoekschop en via de rug van een teamgenoot viel de bal binnen.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Telstar
Telstar

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van het nog jonge seizoen omgezet in een overwinning. Telstar was in Rotterdam niet opgewassen tegen de Rotterdamse vrouwen. Sanne Koopman en Zoï van de Ven legden de basis voor het succes van Feyenoord, dat dankzij de nipte overwinning koploper is in de Eredivisie Vrouwen. Telstar kon namelijk de aansluitingstreffer van Anna van der Vlist geen vervolg geven en keerde dus met lege handen huiswaarts.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 5
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De eerste twee duels van debutant Fortuna Sittard in de Eredivisie Vrouwen leverden geen punten en geen goals op. Charlotte Hulst (archieffoto) zorgde bij het bezoek aan PEC Zwolle voor een primeur door al na zes minuten te scoren. Haar historische doelpunt – de eerste Limburgse treffer op het hoogste niveau – was het startpunt van een doelpuntrijke wedstrijd met een historisch resultaat.

Nadat Hulst ook de 0-2 voor haar rekening had genomen, toonde PEC Zwolle nog wel veerkracht met goals van Jeva Walk en Evi Maatman. De treffers van Moïsa van Koot, Amma Knol en Tessa Wullaert brachten Fortuna Sittard de eerste punten sinds de entree in de Eredivisie Vrouwen.

Alkmaar
Alkmaar
1 - 3
Excelsior
Excelsior

Excelsior is van de hatelijke nul af. De Kralingse ploeg was te sterk voor VV Alkmaar, dat bij een 1-1 stand na de rode kaart voor Femke Liefting en een eigen goal van Kim Remijnse een verloren avond speelde. Aisse Gumbs onderstreepte dat door de genadeklap uit te delen; 1-3.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
20
18
1
1
67-15
+52
55
2
FC Twente
20
18
0
2
81-6
+75
54
3
Fortuna Sittard
20
11
3
6
49-27
+22
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.