Feyenoord en Kalou maatje te groot voor AZ

Voor de Feyenoord-supporter was het zondagmiddag genieten geblazen in de Kuip. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd nummer twee AZ niet alleen verslagen, maar óók nog eens met bij vlagen prachtig en goed voetbal. Bovendien staken de Rotterdammers door de overwinning op de Alkmaarders ook Ajax nog eens voorbij op de ranglijst: 4-2.

Feyenoord en Kalou maatje te groot voor AZ

Er viel op de zege dan ook helemaal niets af te dingen. Daardoor was de Rotterdamse teamprestatie, met Salomon Kalou als absolute uitblinker, eenvoudig te imponerend. Bovendien waren de Rotterdamse treffers ook nog eens van een ongekende schoonheid.

De eerste viel al na dik een kwartier voetballen, toen Kalou de bal fraai om doelman Henk Timmer heenkrulde. En nog voor de pauze had de ploeg van trainer Ruud Gullit de wedstrijd in z'n zak ook, toen Romeo Castelen op slag van rust de marge op twee bracht.

Wat Co Adriaanse ook in de kleedkamer mag hebben gezegd, enig effect sorteerde het niet. De tweede helft was nog maar koud bezig of Kalou had, na een fraaie actie en middels een even mooie volley, zijn tweede treffer van de middag al te pakken, 3-0.

Niet veel later kon Robin Nelisse op aangeven van Olaf Lindenbergh weliswaar alleen op Gábor Babos afgaan (en scoren), maar dat bleek niet meer dan een oprisping. Feyenoord was in eigen Kuip heer en meester, en de ploeg onderstreepte dat nog maar eens na een dik uur voetballen: uitblinker Kalou (die een publiekswissel werd gegund; Leonardo kwam voor hem in het veld) onderstreepte dat door de 4-1 aan te tekenen.

Pas nadat Gullit verder was gegaan met applauswissels (Dirk Kuijt) deed AZ nog wat terug: invaller Michael Buskermolen zorgde ervoor dat er uiteindelijk 4-2 in de boeken kwam.

Bekijk hier al onze video's