Feyenoord en AS Roma trekken gezamenlijk de wijken van Tirana in

Reacties

AS Roma en Feyenoord nemen het aankomende woensdag in de hoofdstad van Albanië tegen elkaar op, tijdens de allereerste Conference League-finale. In aanloop naar die eindstrijd trekken de clubs juist mét elkaar op en trekken ze gezamenlijk de wijken van Tirana in.

Feyenoord en AS Roma trekken gezamenlijk de wijken van Tirana in
© Pro Shots
Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!

Vanaf maandag bezoeken Roma en Feyenoord scholen en maatschappelijke organisaties om de kinderen in Tirana niet alleen voetbaltrainingen te geven, maar ook een blijvende herinnering aan het bezoek van de twee clubs.

'Toen duidelijk werd dat we door waren naar de finale in Tirana, hebben we meteen contact gezocht met AS Roma om een mooi plan te maken', zegt Ton Strooband, manager Maatschappelijke Zaken van Feyenoord, op de clubsite. ' Tirana zal voor altijd onderdeel van de geschiedenis van Feyenoord zijn. We willen daarom proberen iets achter te laten, zodat de lokale bevolking straks met een positief gevoel terugkijkt op ons en ons verblijf in hun stad.'

'De kennismaking met de vertegenwoordigers van AS Roma en Feyenoord is voor die kinderen een ervaring die ze voor altijd zullen koesteren', vervolgt Strooband. 'Bovendien is het goed dat zij ervaren dat voetbalclubs tegenwoordig meer zijn en doen, dan alleen de wedstrijden spelen die zij op de televisie zien. En dat clubs op het veld elkaars tegenstander zijn, maar buiten de lijnen partners.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.