Feyenoord dendert over Putten heen bij debuut Amrabat

Feyenoord heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ruim gewonnen. Hoofdklasser SDC Putten werd mede door vier goals van Michiel Kramer ruim verslagen: 1-10.

Ook bij het duel van Feyenoord was er volop aandacht voor de situatie van Ajacied Abdelhak Nouri. Om alle betrokkenen te steunen kwamen de Feyenoorders in speciale shirts het veld op en na 34 minuten volgde een halve minuut vol applaus.

Bij de aanvang van dat applaus stond het al 0-4 in het drukbezochte Putten. Feyenoord was immers vooral sterk uit de startblokken gekomen. Al na vier minuten was het raak. Rechtsback Kevin Diks bediende spits Nicolai Jørgensen, die raak kopte. Jens Toornstra plaatste in de elfde minuut de bal beheerst in de bovenhoek en twee minuten later schoot de pas zestienjarige Cheick Touré de bal na een knappe actie in de verre hoek. De 0-4 kwam op naam van Diks, die na een fraaie combinatie met Toornsta scoorde.

Pas in de slotfase van de eerste helft sloeg Feyenoord weer toe. Jean-Paul Boëtius pikte een goal mee na goed voorbereidend werk van Tonny Vilhena en Jørgensen bepaalde met het hoofd na een voorzet van Touré de ruststand op 0-6.

Trainer Giovanni van Bronckhorst wisselde in de rust tien keer, alleen keeper Kenneth Vermeer mocht de hele wedstrijd blijven staan. De technische staf vindt een halve wedstrijd immers te kort voor de doelmannen. Vermeer kreeg evenwel bijzonder weinig te doen.

Kramer
Een van de invallers was Michiel Kramer. Hij zorgde met het hoofd op aangeven van respectievelijk Emil Hansson en Bilal Basaçikoglu voor 0-7 en 0-8. Ook Sofyan Amrabat was in de tweede helft van de partij. Voor de van FC Utrecht overgekomen middenvelder waren het zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord.

Kramer sloeg in de slotfase nogmaals toe met het hoofd. Dit keer op aangeven van Karim El Ahmadi. Kort daarna viel de eretreffer voor de Zaterdaghoofdklasser van middenvelder Sander Duits (afgelopen seizoen gestopt als profvoetballer). Joost Heerschop knikte op zeer fraaie wijze raak. Bij die actie raakte Bart Nieuwkoop geblesseerd, ogenschijnlijk aan zijn hamstring. Het slotakkoord was evenwel voor de man van de tweede helft, Michiel Kramer. Hij zorgde voor de eindstand: 1-10.

Feyenoord had het eerste oefenduel van dit seizoen mede door twee goals van Kramer al met 0-5 gewonnen van FC Lisse. De landskampioen wacht nog oefenduels met SC Freiburg (22 juli) en Real Sociedad (29 juli). Op 5 augustus begint het seizoen dan écht met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse.