Feyenoord-debutant Zechiël na afloop overmand door emoties

Reacties

Gijvai Zechiël maakte zondag zijn debuut in Feyenoord 1. De middenvelder, negentien jaar, kreeg van zijn trainer Arne Slot een klein kwartiertje om zich te laten zien in de wedstrijd tegen Almere City. Het werd een middag om nooit meer te vergeten.

Feyenoord-debutant Zechiël na afloop overmand door emoties
© ESPN
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Zechiël, die eerder deze week ook al scoorde voor de landskampioen in een besloten oefenwedstrijd tegen Willem II, liet zich met een paar aanvallende acties gelden in een wedstrijd die toch al in het slot zat en kan dus terugkijken op een geslaagd debuut. Na het laatste fluitsignaal kwamen de emoties los bij de jongeling.

Lutsharel Geertruida, die zelf nog niet zo lang geleden de oversteek van Varkenoord naar De Kuip maakte, kwam meteen na afloop naar Zechiël toe om zijn nieuwste ploeggenoot wat op zijn gemak te stellen terwijl die zijn tranen de vrije loop liet. Na afloop kwam de debutant ook voor de camera van ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Geweldig. Ik ben heel dankbaar, hier droom je van, je officiële debuut. Ik heb veel goede dingen meegemaakt. Goed dat Lucha naar me toe kwam. We hebben alleen maar lieve jongens in de groep, maar hij helpt me wel extra, ja', aldus Zechiël.

Zechiël stelde zichzelf ook als voetballer voor. 'Ik ben energiek, comfortabel en creatief aan de bal. Fysiek kan ik wel stappen maken om mijn duels wat makkelijker te winnen. Dat heeft tijd nodig, we zijn er wel mee bezig.'

Coach Slot legde uit waarom hij zijn pupil zijn debuut gunde. 'Hij is brutaal, maar op een fijne en goede manier. Iemand die veel enthousiasme aan het team geeft. Op trainingen veel aan coachen is, voor een jonge speler is dat bijzonder. Hij kan goed voetballen en dan krijg je bij deze club kansen.'

Spelersprofiel

G. Zechiël


Geboortedatum:
1 juni 2004
Leeftijd:
19
Nationaliteit
Nederland
Huidige club:
Feyenoord
Huidige club:
Feyenoord Rotterdam Under 19
Huidige club:
Feyenoord Rotterdam Under 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.