Feyenoord-clubarts vraagt fans om hulp bij 'baanbrekend' corona-onderzoek

Reacties

Casper van Eijck vraagt fans van Feyenoord om hulp bij zijn onderzoek naar het bezoeken van grote evenementen. De clubarts van de Rotterdammers wil aantonen dat bijvoorbeeld een volle Kuip ook in deze tijd veilig kan zijn en niet tot meer coronabesmettingen leidt.

Feyenoord-clubarts vraagt fans om hulp bij 'baanbrekend' corona-onderzoek
© Pro Shots

Van Eijck werkt met virologe Annemiek van der Eijk aan het onderzoek met als doel de gegevens van stadionbezoekers te verzamelen. In samenwerking met de afdeling Virologie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van TU Delft en de Wageningen Universiteit is er een studie opgezet die tijdens zes thuisduels van Feyenoord loopt, te beginnen komende zondag tegen ADO Den Haag.

'Door mee te doen aan het onderzoek Krijg De Kuip weer vol! help je niet alleen ons stadion weer vol te krijgen, maar draag je ook bij aan baanbrekend onderzoek, vertelt Van Eijck op de clubsite van Feyenoord. 'Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen zoals de thuiswedstrijden van onze club veilig is, zal het hopelijk snel weer mogelijk worden om meer toeschouwers toe te kunnen laten.'

Met een speciale app kunnen stadionbezoekers van Feyenoord helpen met het onderzoek. In de app moeten zij wekelijks drie vragen beantwoorden en voor de wedstrijd moeten ze zich laten testen op het virus. Dit kan iedereen vrijwillig en kosteloos laten doen vanaf Feyenoord-Sparta Rotterdam op 18 oktober. 'Alle gegevens worden geanonimiseerd naar het Erasmus MC verzonden. Het Erasmus MC garandeert dat uw gegevens alleen voor dit onderzoek worden gebruikt en nergens anders terecht zullen komen.'

De aankondiging van het onderzoek met als doel om De Kuip weer vol te krijgen komt een dag nadat premier Mark Rutte vertelde dat hij zich 'kapot had geërgerd' aan voetbalfans die tijdens de afgelopen Eredivisie-speelronde schreeuwden en juichten in het stadion. Rutte zei dat toeschouwers 'gewoon hun bek moeten houden', een uitspraak die hij later betreurde. 'Maar de boodschap blijft hetzelfde', zei hij tegen RTL Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.