Feyenoord breekt contract zelfopgeleide Malacia open

Reacties

Na Dylan Vente heeft Feyenoord ook met Tyrell Malacia overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De achttienjarige linksback zet later deze woensdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2023.

Feyenoord breekt contract zelfopgeleide Malacia open

Net als leeftijdsgenoot Vente brak Malacia dit seizoen door in het eerste elftal van de Rotterdammers. Technisch directeur Martin van Geel is blij dat de club het contract van de jeugdige back heeft kunnen openbreken. 'Het vastleggen en verlengen van contracten van zelfopgeleide spelers blijft speciaal. Ik ben blij dat we Tyrell hebben kunnen toevoegen aan dit rijtje', zegt de td op de clubsite.

'Tyrell heeft specifieke kwaliteiten waarmee hij kan uitgroeien tot een veelzijdige linksback, waar we zowel verdedigend als aanvallend veel plezier aan kunnen beleven', vervolgt Van Geel. 'Hij is voor zijn leeftijd fysiek sterk en legt enorm veel energie en werklust in zijn spel. Tyrell is een mooi voorbeeld van hoe Feyenoord Academy de spelers graag aflevert aan het eerste elftal.'

Malacia maakte sinds 2008 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord en werd afgelopen zomer overgeheveld naar de A-selectie. Begin december volgde zijn debuut in de hoofdmacht, in het Champions League-duel met Napoli (2-1). Sindsdien deed trainer Giovanni van Bronckhorst ook een beroep op de talentvolle verdediger in de Eredivisie (negen keer) en in het KNVB-bekertoernooi (twee keer).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting Feyenoord - Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.