Feyenoord beloont Karsdorp met contract tot medio 2020

Reacties

Feyenoord heeft het contract van Rick Karsdorp opengebroken en met twee jaar verlengd tot medio 2020. De twintigjarige rechtsback wordt zodoende beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Feyenoord beloont Karsdorp met contract tot medio 2020

De Rotterdammers melden dat er een principeakkoord bereikt is over het nieuwe contract. 'Wij hebben een groot vertrouwen in hem, denken dat hij in de toekomst nóg belangrijker kan worden voor de ploeg', legt technisch directeur Martin van Geel uit.

De tot rechtsback omgeturnde middenvelder is zelf ook uitermate blij met het akkoord. 'Fantastisch nieuws. Hieruit spreekt veel vertrouwen van de club in mij. Vorig seizoen ben ik me gaan richten op de rechtsbackpositie en kwam ik na de winterstop vast in de ploeg. Bij Feyenoord kan ik me ontwikkelen, maar ik denk dat niemand had verwacht dat het dit seizoen al zó lekker zou gaan. Dat ik nu even geblesseerd ben is vervelend, maar als ik terugkom zal ik er zeker weer staan', aldus de verdediger, die door zijn liesblessure het thuisduel van zondag (16.45 uur) met AZ zo goed als zeker moet laten schieten.

'Ik speel al sinds 2003 bij Feyenoord, de club is een tweede thuis', vervolgt Karsdorp. 'In mijn tijd in de jeugdopleiding is het niet altijd makkelijk gegaan, maar ik ga nu al mijn derde profcontract tekenen. Ontzettend mooi. Ik ben opgegroeid als Feyenoorder, dan is het geweldig om nog jaren voor de club te kunnen spelen.'

Karsdorp, die voor zijn tijd in de Feyenoord-jeugdopleiding bij VV Schoonhoven speelde, debuteerde in de Eredivisie op 24 augustus 2014 tegen FC Utrecht (1-2 verlies). Vorig seizoen kwam hij tot negentien duels. Dit seizoen staat de teller mede door zijn blessureleed op zeven.

De jongeling maakte 6 augustus 2014 zijn officiële debuut op bezoek bij Besiktas in de voorronde van de Champions League. Door zijn goede prestaties zat Karsdorp onlangs al bij de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.