Feyenoord-beloften beginnen zonder vaste selectie aan reservecompetitie

Reacties

Jong Feyenoord zal dit seizoen bestaan uit een mix van spelers uit het eerste van Feyenoord en de Onder-19. De beloften van de Rotterdammers gaan daarmee verder op de lijn die aan het einde van vorig seizoen is ingezet.

Feyenoord-beloften beginnen zonder vaste selectie aan reservecompetitie

Omdat de selectie van Jong Feyenoord vorig seizoen dermate uitgedund was, mochten de resterende spelers eind vorig seizoen meetrainen bij het eerste of de Onder-19. Ook coach Peter van den Berg hoefde daardoor niet meer terug te komen. Feyenoord noemde destijds als oorzaak dat spelers zoals Wouter Burger, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida waren doorgestroomd naar het eerste. Anderzijds vertrokken spelers als Crysencio Summerville, Jari Schuurman en Joël Zwarts naar samenwerkingspartner FC Dordrecht, die dinsdag ook Jordy Wehrmann op huurbasis overnam van Feyenoord.

Ook dit seizoen gaat Jong Feyenoord dus niet met een vaste kern aan de slag. Spelers van de Onder-19 vormen een mix met spelers van het eerste die, bijvoorbeeld na blessures, wedstrijdritme op moeten doen. Dat doet de beloftenploeg onder leiding van coach Arnold Scholten in Poule A van de Reservecompetitie. Daarin bevinden zich ook de beloften van De Graafschap, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, FC Groningen, FC Twente, Vitesse, FC Emmen, PEC Zwolle en SC Cambuur.

Feyenoord zit al langer in de maag met de beloften. Voormalig technisch directeur Martin van Geel sprak al eens de wens uit om weer met alle ploegen een beloftencompetitie te vormen. Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht komen namelijk uit in de Keuken Kampioen Divisie. Onder meer AZ liet al weten niets te zien in dat plan van de inmiddels vertrokken Van Geel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.