Feyenoord neemt maatregelen voor beloftenelftal, trainer vertrekt voortijdig

Reacties

De spelers van Jong Feyenoord zullen de rest van het seizoen niet meer een aparte trainingsgroep vormen. De selectie van het beloftenteam van de Rotterdammers is inmiddels zo uitgedund dat de spelers de komende maanden zullen meetrainen bij de hoofdmacht of Onder-19. Trainer Peter van den Berg hoeft daardoor niet meer te komen.

Feyenoord neemt maatregelen voor beloftenelftal, trainer vertrekt voortijdig

Feyenoord noemt als oorzaak voor het besluit enerzijds de versnelde doorstroming van spelers als Wouter Burger, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida en anderzijds het nieuwe samenwerkingsverband met FC Dordrecht, dat in de winterstop Crysencio Summerville, Jari Schuurman en Joël Zwarts huurde.

'Met de doorstroming van diverse spelers naar het eerste elftal en de mogelijkheid om spelers van Feyenoord 1 wedstrijdminuten te laten maken in de competitie waarin Jong Feyenoord uitkomt, heeft dit team voor ons haar waarde bewezen dit seizoen', vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. 'Anderzijds willen we de spelers die permanent nog actief waren binnen Jong Feyenoord de trainingsomstandigheden bieden die zij verdienen. Dat wil zeggen: dagelijks een volledige en volwaardige groep om mee te trainen onder hoge intensiteit. Dat was na de doorstroming van de genoemde spelers van Feyenoord 1 en de verhuurde spelers aan FC Dordrecht niet altijd het geval meer.'

Door het besluit zijn de diensten van Jong Feyenoord-trainer Van den Berg niet meer nodig. Zijn contract loopt komende zomer af. We hebben Peter de keuze gegeven om aan te sluiten in de jeugdopleiding of de tijd en ruimte te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor dat laatste gekozen. Peter verdient een groot compliment voor de wijze waarop hij zijn spelers dit seizoen heeft doorontwikkeld en beter heeft gemaakt. We wensen hem alle succes in de toekomst.'

Van den Berg was pas sinds dit seizoen werkzaam als trainer van de beloften van Feyenoord, nadat hij eind 2017 werd ontslagen bij RKC Waalwijk. De wedstrijden van Jong Feyenoord in de beloftencompetitie zullen tot het einde van het seizoen onder leiding staan van Denny Landzaat, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.