Feyenoord beleeft slechtste start kalenderjaar ooit

De competitienederlaag van Feyenoord bij FC Twente (2-1) leverde de kwakkelende Rotterdammers een negatieve primeur op. Eerder verloor de ploeg de eerste twee duels van 2011: tegen Ajax (2-0) en De Graafschap (0-1). Nog nooit eerder begon Feyenoord slechter aan een kalenderjaar.

Feyenoord beleeft slechtste start kalenderjaar ooit

Sinds de start van de Eredivisie in het seizoen 1956/57 leed Feyenoord, tot 2011, nog nooit drie opeenvolgende nederlagen bij het begin van een nieuw kalenderjaar.

Met de derde verliespartij op rij speelde Feyenoord de start van 2008 uit de boeken. Toen had de ploeg van toenmalig trainer Bert van Marwijk het nakijken in de eerste twee duels tegen achtereenvolgens PSV (0-1) en Excelsior (2-1).

Feyenoord verloor dit seizoen meer dan de helft van zijn 21 competitiewedstrijden. Met nog dertien speelronden op de wedstrijdkalender is de kans groot dat de ploeg van trainer Mario Been een negatief clubrecord uit het seizoen 1957/58 evenaart of zelfs 'aanscherpt'. In die jaargang leden de Rotterdammers liefst vijftien nederlagen in 34 competitieduels. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's