Feyenoord acht UEFA-straf niet op zijn plaats: 'Teleurstellend'

Reacties

Feyenoord overweegt in beroep te gaan tegen de UEFA-straf, die werd uitgedeeld naar aanleiding van het gedrag van de Rotterdamse fans in Praag.

Feyenoord acht UEFA-straf niet op zijn plaats: 'Teleurstellend'
© Pro Shots

De UEFA legde Feyenoord een boete op van ruim 28 duizend euro vanwege het gooien van voorwerpen tijdens de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de kwartfinale van de Conference League. Deze (nieuwe) sanctie wordt in Rotterdam gezien als 'teleurstellend' omdat het gedrag in de ogen van de club moet worden gezien als passend bij het vieren van een treffer.

'De Feyenoord-aanhang heeft zich deze wedstrijd in onze ogen goed gedragen en heeft voor een mooie voetbalambiance in Praag gezorgd', laat Feyenoord weten. 'Na een puike sfeeractie en verbale ondersteuning van het team zijn de doelpunten, en uiteindelijk de overwinning, uitbundig gevierd maar niet op een wijze die in strijd was met de veiligheidsregels naar onze mening.'

Feyenoord overweegt daarom in beroep te gaan tegen de sanctie. De Rotterdamse club heeft dit seizoen al meer boetes gekregen. Waarschijnlijk zal ook het thuisduel met Olympique Marseille vanwege het vuurwerk niet zonder gevolgen blijven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.