Fernando Torres zwaait na bijna twee decennia af

Reacties

Fernando Torres heeft het einde van zijn carrière aangekondigd. De 35-jarige aanvaller staat sinds 2018 onder contract bij Sagan Tosu uit Japan.

Fernando Torres zwaait na bijna twee decennia af

Torres meldt in een boodschap die hij verspreidt via Twitter dat het 'na achttien jaar als prof tijd is om het einde van mijn voetballoopbaan aan te kondigen'. Zondag geeft de 110-voudig Spaans international verdere uitleg tijdens een persconferentie.

De aanvaller zal voor altijd worden herinnerd als de maker van de enige treffer tijdens de EK-finale tussen Spanje en Duitsland in 2008. Zijn goal luidde een periode van Spaanse dominantie in: La Selección zegevierde immers ook op het WK 2010 en het EK 2012. In de finales van die eindtoernooien moest Torres genoegen nemen met een rol als invaller. Wel scoorde hij nog tijdens de eindstrijd van EURO 2012 tegen Italië.

Natuurlijk is Atlético Madrid de club waarmee El Niño voor altijd zal worden geassocieerd. Torres doorliep de opleiding van de Rojiblancos en vierde in mei 2001 zijn debuut in het eerste, dat toen nog uitkwam in de Segunda División. In het seizoen 2001/02 dwong Atlético Madrid promotie af naar het hoogste niveau, waarop Torres al snel zijn naam vestigde.

Medio 2007 verkaste Torres naar Liverpool, waar hij razendsnel uitgroeide tot een publiekslieveling. Groot was dan ook de schok op Anfield toen de Spanjaard begin 2011 voor Chelsea koos. Op Stamford Bridge viel Torres vooral op door enkele lange reeksen van droogte. Wel verfraaide hij gedurende zijn Chelsea-periode zijn erelijst: in 2012 wonnen The Blues de Champions League en een jaar nadien volgde de eindzege in het Europa League-toernooi.

Later kwam Torres nog uit voor AC Milan en keerde hij terug bij Atlético Madrid. Vorig jaar verliet hij zijn jeugdliefde voor een tweede maal, deze keer voor een avontuur in Japan bij Sagan Tosu. In zijn 110 interlands maakte Torres 38 treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.