Ferençvaros kent prima generale voor duel met Go Ahead

Reacties

In Hongarije heeft Ferençvaros een gevoelige tik uitgedeeld aan landskampioen Videoton. De Europese tegenstander van Go Ahead Eagles won in de strijd om de Super Cup van Hongarije met 3-0.

Ferençvaros kent prima generale voor duel met Go Ahead

Omdat Ferençvaros vorig seizoen in de beker ook al van de kampioen had gewonnen, toen met 4-0, mocht er zondagavond aangetreden worden in de strijd om de Super Cup.

De ploeg van trainer Thomas Doll kwam daarbij via goals van Roland Lamah (ex-Roda JC, op de foto in duel met Sven Nieuwpoort) en Roland Varga al vroeg op een 2-0 voorsprong.

Vervolgens was de rode kaart voor verdediger Michal Nalepa een streep door de rekening, maar hield Ferençvaros wel stand. Kees Luijckx bleef negentig minuten op de bank bij Videoton en zag dat invaller Somália de eindstand op 3-0 bepaalde.

Donderdag treedt Ferençvaros in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. In de eerste wedstrijd uit de eerste voorronde van de Europa League werd het 1-1 in Emmen. Donderdag volgt die return in een leeg stadion. De Hongaren hadden nog een straf van de UEFA staan. Go Ahead degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar bemachtigde op basis van de fair play-ranglijst toch een Europees ticket.

Luijckx bikte deze week al vooruit op het duel van vanavond. 'Voor Videoton is het de kans op revanche. Want vorig seizoen waren we de beste van Hongarije. Maar het liefst waren we de allerallerbeste; dan hadden we de bekerfinale moeten winnen', zei hij toen. Ferençvaros deelde dus de eerste tik van dit seizoen uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.