Ferdinand ziet vrij eenvoudige oplossing voor spitsenprobleem Ten Hag

Reacties

Danny Welbeck zou een ideale breedteversterking zijn voor Manchester United, vindt Rio Ferdinand. Momenteel is Erik ten Hag op zoek naar een nieuwe spits; een eerste bod op Marko Arnautovic van Bologna werd al afgewezen. Welbeck, een kind van de club bij Manchester United, speelt momenteel voor Brighton & Hove Albion en gaf zondag een assist tijdens de 1-2 zege op The Red Devils.

Ferdinand ziet vrij eenvoudige oplossing voor spitsenprobleem Ten Hag

'Als Danny Welbeck bij Manchester United had gespeeld, zou hij in de basis hebben gestaan tegen Brighton', stelt Ferdinand in de podcast FIVE. 'Hij liep uit de tunnel met zijn schouders naar achteren, zijn borst vooruit: 'Ik ga deze twee (Lisandro Martínez en Harry Maguire, red.) vandaag terroriseren. Zo speelde hij vandaag. Hij oogde weer als de Welbeck van tien jaar geleden in het Santiago Bernabéu', doelt Ferdinand op de Champions League-wedstrijd in februari 2013, toen Welbeck de eindstand op 1-1 bepaalde namens Manchester United.

De assist van Danny Welbeck tegen Manchester United is te zien vanaf minuut 0:15.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Welbeck speelde tussen 2008 en 2014 voor het eerste elftal van Manchester United. Hij was goed voor 20 doelpunten in 92 duels, voordat hij de overstap maakte naar Arsenal. Via Watford kwam hij in 2020 terecht bij Brighton. De 31-jarige aanvaller zou volgens Ferdinand een goede aanwinst zijn voor Ten Hag. 'Op basis van deze wedstrijd: geen twijfel. Als je een tweede spits nodig hebt, is Welbeck een goede optie. Je hoeft maar tegen hem te zeggen dat hij vijftien à twintig wedstrijden gaat spelen als back-up van Cristiano Ronaldo.'

'Hij is iemand die achter de verdedigers kan lopen en ruimte maakt voor spelers als Bruno Fernandes', aldus Ferdinand, die weigert om aan de stoelpoten van Ten Hag te zagen na de nederlaag in de openingswedstrijd. 'Houd je mond man, houd op', reageert de clubicoon lachend op de vraag of hij Ten Hag al afschrijft. 'Wat is dat voor vraag? Je moet de man tijd geven. Dat zei ik ook over Ole (Gunnar Solskjaer, red.), José (Mourinho) en Louis van Gaal. Ze moeten de tijd krijgen het team te ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.