Ferdinand vreest voor relatie tussen Casemiro en Ten Hag

Reacties

Rio Ferdinand vermoedt dat Casemiro verrast is door zijn plek op de bank bij Manchester United. Erik ten Hag geeft Scott McTominay de voorkeur boven de aankoop van maximaal zeventig miljoen euro. Het zou Ferdinand verbazen als Casemiro géén gebrek aan respect voelt vanuit de technische staf.

Ferdinand vreest voor relatie tussen Casemiro en Ten Hag
Manchester City
Manchester City
6 - 3
Manchester United
Manchester United

Na de nederlaag tegen Manchester City (6-3) zei Ten Hag dat hij geen 'keuze tegen Casemiro' maakt, maar een 'keuze voor McTominay'. In zijn podcast FIVE gaat Ferdinand in op de situatie van de Braziliaan. 'Casemiro zit op de bank en zal wel denken: ik heb vijf keer de Champions League gewonnen.'

'Sommigen zeggen dat hij alleen lopende spelers om zich heen nodig heeft en dat hij niet kan samenspelen met Christian Eriksen en Bruno Fernandes. Maar deze gozer speelde bij Real Madrid met twee slakken: Luka Mocric en Toni Kroos. Hij weet wat hij moet doen op een voetbalveld', benadrukt Ferdinand.

'Hij is een fantastische defensieve middenvelder, misschien wel de beste ter wereld voordat hij naar Manchester United kwam. Deze jongen heeft geen kans gekregen. Hij heeft alleen een Europa League-wedstrijd gespeeld tegen een dode ploeg', vervolgt Ferdinand. Casemiro had een basisplek tegen Real Sociedad (0-1 nederlaag), toch zeker geen 'dode' ploeg, en speelde daarna de gehele tweede helft tegen Sheriff Tiraspol (0-2 zege).

'Hij krijgt geen basisplaatsen en gaat achteruit qua fitheid, dus hij staat er nu minder voor dan toen hij kwam. Ik vraag me af wat dat met hem doet. Hij heeft weliswaar veel ervaring, maar hij zal ook vinden dat er niet respectvol met hem wordt omgegaan. Het zou me verbazen als hij dat gevoel niet heeft.' Ferdinand verwacht dat bankzitters Casemiro en Cristiano Ronaldo wel hun speeltijd gaan krijgen. 'Maar dat kan ook midweeks in de Europa League zijn. Daar zullen ze niet blij mee zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.