'Ten Hag grijpt in: contracten moeten daadwerkelijk verdiend worden'

Reacties

Erik ten Hag wil dat de clubleiding van Manchester United kritischer handelt in het uitdelen van nieuwe contracten aan spelers. Volgens The Telegraph wil Ten Hag eerst persoonlijk beoordelen wie daadwerkelijk een nieuw contract verdient.

'Ten Hag grijpt in: contracten moeten daadwerkelijk verdiend worden'
© Imago

De inmiddels vertrokken vicevoorzitter Ed Woodward kreeg in het verleden kritiek omdat contracten te makkelijk verlengd zouden worden. Contractuele opties werden voortdurend gelicht en spelers mochten voor jaren bijtekenen, ook als dat op basis van de prestaties op het veld wellicht niet verdiend was. Spelers als Phil Jones of Eric Bailly (momenteel verhuurd aan Olympique Marseille) staan bijvoorbeeld al jarenlang op de loonlijst, zonder uitzicht op speeltijd.

© Pro Shots

De voorbeelden zijn ook legio bij spelers die inmiddels niet meer voor Manchester United spelen. Andreas Pereira werd aan vier verschillende clubs verhuurd voordat hij in de zomer definitief naar Fulham verkaste en Juan Mata kreeg in 2019 een tweejarig contract terwijl hij al op zijn retour was. Marcos Rojo signeerde in 2018 een driejarig contract met de optie voor een extra seizoen, ondanks dat hij zowel voor als na zijn contractverlenging weinig speelde.

Het contractbeleid zou hebben geleid tot een financiële bubbel waarin spelers te veel betaald kregen voor de waarde die ze vertegenwoordigden. Ten Hag wil eerst de spelers beoordelen. 'Hij leert ze nog steeds kennen. Hoe gaan ze om met druk, hoe reageren ze als ze niet worden opgesteld?', wordt een bron geciteerd. Op dit moment hebben acht spelers een aflopend contract met een optie om een jaar door te gaan: Cristiano Ronaldo, David de Gea, Marcus Rashford, Luke Shaw, Fred, Diogo Dalot, Tom Heaton en Jones. In de aflopende contracten van Axel Tuanzebe en Alejandro Garnacho is geen optie.

The Telegraph benadrukt dat het standpunt van Ten Hag geen reactie is op de ontluisterende derbynederlaag tegen Manchester City (6-3). Hij wil simpelweg een clubcultuur creëren waarin contracten betekenisvoller zijn en ook daadwerkelijk verdiend moeten worden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.