'Fenomenale' Özil valt nu ook op door vechtlust

Reacties

Volgens Arsenal-manager Arsène Wenger heeft Mesut Özil de afgelopen periode een wezenlijke stap in zijn ontwikkeling gezet. De technicus blinkt niet meer louter uit met fraaie acties, maar legt ook aanzienlijk meer vechtlust aan de dag dan in het verleden het geval was.

'Fenomenale' Özil valt nu ook op door vechtlust

'Ik hoef helemaal niemand ervan te overtuigen dat Özil een fenomenale speler is', vertelde Wenger woensdagavond tijdens zijn persconferentie na de 5-0 overwinning op Huddersfield Town. 'Hij heeft nu iets toegevoegd aan zijn spel dat mensen graag óók willen zien. Onlangs tegen Tottenham Hotspur en vandaag opnieuw liet hij zien dat hij kan vechten, dat hij de bal kan heroveren bijvoorbeeld. Als de fans dat zien, gaan ze nog meer achter je staan.'

Wenger wilde woensdagavond niet zeggen hoe hij de 88-voudig Duits international ertoe heeft aangezet meer arbeid te leveren. Analytici hebben Özil vaak bekritiseerd om zijn geringe bijdrages bij balverlies. 'Het is het werk van onze staf om spelers aan te moedigen om alles te geven, hij heeft ook altijd wel veel afstanden afgelegd', vindt Wenger. 'Hij heeft alleen nu een bepaalde leeftijd bereikt waarop hij weet wat belangrijk is en wat niet.'

Tegen Huddersfield Town viel Özil traditiegetrouw het meest op met zijn aandeel in aanvallend opzicht. Met twee assists en één goal was de voormalige speler van Real Madrid er verantwoordelijk voor dat de score tussen de 68ste en 72ste minuut opliep van 1-0 naar 4-0. Met de uiteindelijke 5-0 overwinning handhaafde Arsenal zich op de vierde plaats in de Premier League.

Het is overigens nog maar de vraag of Özil ook volgend seizoen actief is in het Emirates Stadium. De spelmaker heeft nog altijd niet zijn al in 2018 aflopende contract met The Gunners verlengd.

Het linkerrijtje in de Premier League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.