Briljante Özil leidt Arsenal naar klinkende zege, Chelsea wint nipt

Arsenal heeft woensdagavond een eclatante zege geboekt op Huddersfield Town. Chelsea was te sterk voor Swansea City, terwijl Burnley een knappe overwinning behaalde op bezoek bij Bournemouth.

Arsenal - Huddersfield Town 5-0
Arsène Wenger stuurde supertrio Alexis Sánchez - Alexandre Lacazette - Mesut Özil de wei in tegen Huddersfield en dat wierp zijn vruchten af. Al in de derde minuut was het Lacazette die The Gunners op voorsprong zette. Na een uitstekende aanval bediende Aaron Ramsey de Fransman met een hakje, de recordaankoop rondde vervolgens overtuigend af: 1-0.

In de tweede helft liep Arsenal verder uit en kwamen ook de andere aanvallers tot scoren. Eerst was invaller Olivier Giroud het eindstation van een fantastische aanval, nog geen minuut later volleerde Sánchez fraai raak. Beide keren was Özil de aangever. De thuissupporters waren nog maar net klaar met juichen of de bal lag er alweer in. Ditmaal was het Özil zelf die het net liet bollen. De Duitse spelmaker wipte de bal gevoelvol over doelman Jonas Lössl heen: 4-0. Het slotakkoord in het Emirates Stadium was voor Giroud.

Arsenal boekte daardoor alweer de twaalfde thuiszege in de Premier League op rij en vergrootte de voorsprong op rivaal Tottenham Hotspur naar vier punten.

Chelsea - Swansea City 1-0
Met het oog op het loeidrukke programma van de komende weken koos Antonio Conte ervoor Eden Hazard en César Azpilicueta buiten zijn basiselftal te laten. Het resulteerde in een frustrerende eerst helft waarin The Blues zich stuk beten op de defensie van de bezoekers, met Mike van der Hoorn als hoofdrolspeler. Swansea stelde daar teleurstellend weinig tegenover met onderstaand foutje van Renato Sanches als dieptepunt.

Sanches bleef na de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Leroy Fer. De bevrijdende 1-0 voor Chelsea kwam tien minuten na rust. Antonio Rüdiger kreeg de bal voor zijn voeten na een geblokt schot van N'Golo Kanté en haalde doeltreffend uit. Antonio Conte zag het van de tribune aan, de Italiaan werd weggestuurd door arbiter Neil Swarbrick wegens een felle reactie bij het toewijzen van een hoekschop.

Marcos Alonso en Álvaro Morata lieten vervolgens grote kansen op de 2-0 liggen. Achterin hielden The Blues de deur op slot, waardoor er 'gewoon' drie punten konden worden bijgeschreven.

AFC Bournemouth - Burnley 1-2
Burnley kent een ongelooflijk goed seizoen en trok die bloedvorm door in het Vitality Stadium. Chris Wood opende in de 37ste minuut uit de rebound de score. Robbie Brady deed daar halverwege de tweede helft nog een schepje bovenop: de Ier pegelde raak in de bovenhoek: 0-2.

Bournemouth, waar Nathan Aké de volle wedstrijd meespeelde, ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam uiteindelijk tien minuten voor tijd via Josh King, maar het bleek te laat. Burnley boekte daardoor alweer de vierde uitzege van dit Premier League-seizoen. Dat zijn er drie meer dan in de volledige vorige jaargang. De ploeg van manager Sean Dyche passeert bovendien Tottenham Hotspur op de ranglijst en staat nu zesde.