Fenomeen Ronaldo bereikt nieuwe mijlpaal na prachtgoal Nianggolan

Reacties

Internazionale en Juventus hebben zaterdagavond gelijkgespeeld. De kampioen van Italië kwam in Milaan op achterstand door een fraaie treffer van Radja Nainggolan en dankte Cristiano Ronaldo in de tweede helft. De Portugees bereikte tegen Inter een volgende mijlpaal in zijn toch al rijke carrière.

Fenomeen Ronaldo bereikt nieuwe mijlpaal na prachtgoal Nianggolan
Internazionale
Internazionale
1 - 1
Juventus
Juventus

Juventus verzekerde zich een week geleden van de Italiaanse titel door Fiorentina te verslaan (2-1) en kan het seizoen nu rustig uitspelen. In het bekertoernooi en de Champions League werd De Oude Dame al uitgeschakeld. In het miljardenbal was Ajax zoals bekend te sterk in de kwartfinale. Voor Inter staat er nog wel iets op het spel. De Milanezen moeten in de topvier eindigen voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League en stonden voorafgaand aan het duel met Juventus op de derde plek.

Inter kende een droomstart in eigen huis, waar voor de wedstrijd door de fans van de thuisclub de draak werd gestoken met de Champions League-uitschakeling van Juve. Supporters hielden Ajax-shirts en andere afbeeldingen met een link met Ajax in de lucht en er was een sfeeractie waarop 'Game Over' te lezen stond. Dat het al vroeg raak was voor Inter versterkte de vreugde. Radja Nainggolan besloot na zeven minuten van buiten het zestienmetergebied uit te halen. Keeper Wojciech Szczesny verkeek zich op het zwabberende schot en tastte mis: 1-0.

Zo moest Juventus, waar Ronaldo in de basis stond, in de achtervolging, maar het was Inter dat kansen kreeg op een volgende treffer. Mauro Icardi stuitte op Szczesny en de Poolse keeper had ook een antwoord op een kopbal van Stefan de Vrij. Aan de andere kant volleerde Federico Bernardeschi de bal maar net over het doel van Samir Handanovic.

Inter had achteraf gezien in de eerste helft vaker moeten toeslaan, want na rust liet Ronaldo zich zien. De Portugese sterspeler, door het Inter-publiek nog verwelkomd met het scanderen van de naam van Lionel Messi, zag een poging eerst nog geblokt worden door de defensie van de thuisploeg. Vervolgens was het wel raak. Ronaldo combineerde met Juan Cuadrado en daarna met Miralem Pjanic. De middenvelder bracht de Portugees met een hakje in scoringspositie en Ronaldo schoot haarfijn raak in de korte hoek: zijn zeshonderdste goal in clubverband. Ivan Perisic stuitte daarna nog op Szczesny, maar verdere grote kansen bleven in het restant van het duel uit.

Voor Inter is het een welkom punt in de strijd om Champions League-tickets, maar de Milanezen zijn zeker nog niet veilig. Nummer vier AS Roma heeft vier punten minder en AC Milan, dat zondag nog speelt tegen Torino, heeft er zes minder met hierna nog vier speelrondes te gaan.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.