Fenomeen Modeste drukt HSV verder in de problemen

Anthony Modeste blijft voorlopig van grote waarde voor 1. FC Köln. In de Bundesliga bezorgde de Franse spits zijn ploeg met een hattrick de overwinning op hekkensluiter Hamburger SV: 3-0. In negen wedstrijden scoorde hij al elf keer.

Vooralsnog is Modeste dit seizoen niet te stoppen. De 28-jarige spits was tegen Hamburg alweer voor de negende, tiende en elfde keer trefzeker. Daarmee is hij topscorer in de Bundesliga.

Tegen Hamburg kreeg Modeste (foto boven in het wit) vlak voor rust al een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn strafschop belandde op de paal.

Na een uur was het wél raak. Met de buitenkant van zijn rechtervoet verlengde hij een voorzet vanaf de linkerkant en opende de score: 1-0. De bezoekers speelden toen al met tien man. Drie minuten voor de 1-0 kreeg Bobby Wood de rode kaart na een elleboogstoot in de buik van Dominique Heintz. Negen minuten voor tijd kopte Modeste de 2-0 tegen de touwen. Zijn hattrick was een feit toen hij vijf minuten voor tijd een uitbraak doeltreffend afrondde.

Door de zege blijft 1. FC Köln goed meedraaien in de top van de Bundesliga. De ploeg staat vierde (achttien punten uit negen duels) en heeft maar vijf punten minder dan koploper Bayern München.

Markus Gisdol
Hamburger SV blijft hekkensluiter (twee punten uit negen duels). Onder Markus Gisdol, die eind september Bruno Labbadia opvolgde als trainer van Hamburg, heeft HSV de weg naar boven nog niet gevonden. Drie van de vier competitiewedstrijden onder zijn leiding gingen verloren, een keer werd er gelijkgespeeld.

Hamburg degradeerde de afgelopen jaren een aantal keer bijna uit de Bundesliga, maar ontsnapte iedere keer. Inmiddels heeft de ploeg al zeven wedstrijden op rij niet gescoord. Het hele seizoen werd er pas twee keer een doelpunt gemaakt. Het is ook de derde competitiewedstrijd op rij dat de ploeg een rode kaart moest incasseren. Zaterdag ontvangt Hamburg nummer zes Borussia Dortmund.