Fenomeen Dost met wéér twee goals richting Oranje

Reacties

Bas Dost is dit jaar niet te stoppen. In het duel tussen zijn werkgever Sporting Lissabon en Nacional Madeira (2-0) maakte de spits alweer zijn veertiende en vijftiende competitiedoelpunt van 2017.

Fenomeen Dost met wéér twee goals richting Oranje

Het duel tussen de nummer drie en zeventien van Portugal was pas dertien minuten bezig toen Dost de score opende. De aanvaller kopte een goed aangesneden corner bij de tweede paal binnen.

Het betekende zijn 23ste competitietreffer van het seizoen en alweer zijn veertiende (!) in het jaar 2017. Daarmee presteert de spits van Oranje in zijn eentje beter dan bijvoorbeeld Boavista.

Sporting, waar ook Marvin Zeegelaar in de basis begon, hield het initiatief en ging op zoek naar een tweede treffer. Na ruim een half uur spelen was het opnieuw Dost die uit een hoekschop scoorde. Madeira vergat een bal goed weg te werken, waarna de de spits uit een haast onmogelijke hoek binnenschoot.

Zo werd Dost, die zich maandag meldt bij het Nederlands elftal, wederom de grote man aan de kant van de Sporting. Met zijn 24ste competitietreffer is hij hard op weg Europees topscorer te worden. Door de zege verstevigt Sporting de derde plaats in Portugal, gezien de ruime achterstand op Benfica (negen punten) en FC Porto (acht punten). Madeira blijft voorlaatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.