Fenomeen Bruno Fernandes voorbestemd voor de Europese elite

Reacties

Als het in Nederland over Sporting Portugal gaat, valt altijd eerst de naam van Bas Dost. Daarna volgt Marcel Keizer en heel af en toe Luc Castaignos. Maar de man waar in het Lissabon echt om draait luistert naar de naam Bruno Fernandes.

Fenomeen Bruno Fernandes voorbestemd voor de Europese elite

De 24-jarige aanvallende middenvelder is op dit moment misschien wel de beste speler van de Portugese competitie. Aan het einde van het vorige seizoen was hij één van de spelers die werd aangevallen door boze hooligans van de club. Bruno Fernandes wilde zo snel mogelijk vertrekken, maar erkende na het ontvangen van een lucratieve aanbieding om zijn contract te verlengen plotseling toch nog veel liefde te voelen voor de Sporting.

Het bleek een gouden zet van de clubleiding. Bruno Fernandes was vorig seizoen bij vlagen al magistraal, deze jaargang is hij dat vrijwel iedere wedstrijd. De Portugese international kwam dit seizoen 38 officiële wedstrijden in actie voor zijn club en was daarin rechtstreeks betrokken bij 32 doelpunten. Liefst 21 keer haalde hij zelf de trekker over, elf keer gaf hij de assist.

Bruno Fernandes viert een van zijn vele doelpunten voor Sporting Portugal dit seizoen.
Bruno Fernandes viert een van zijn vele doelpunten voor Sporting Portugal dit seizoen.

Daarmee is Bruno Fernandes de meest scorende middenvelder op de Europese velden. Ook is geen enkele andere middenvelder bij meer doelpunten rechtstreeks betrokken geweest. De sterspeler van Sporting troeft daarmee onder anderen James Forrest (Celtic, rechtstreeks betrokken bij 30 goals), Pablo Sarabia (Sevilla, 29), Marco Reus (Borussia Dortmund, 28) en Hakim Ziyech (Ajax, 28) af. Daar moet bovendien bij opgemerkt worden dat Fernandes in tegenstelling tot die andere spelers ook altijd vanaf het middenveld komt en nooit als aanvaller wordt opgesteld.

De fans van Sporting weten dat zij nog maar enkele maanden kunnen genieten van Bruno Fernandes. De Portugees is weer in de harten gesloten en het besef is doorgedrongen dat hij na dit seizoen onhoudbaar is. De lucratieve transfer die gaat volgen is voor Sporting een kans om het elftal in de breedte verder te versterken. De gelimiteerde transfersom in het contract van Bruno Fernandes bedraagt 100 miljoen euro en er zijn genoeg clubs die bereid zijn die clausule te activeren.

Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Chelsea, AC Milan, Juventus en Paris Saint-Germain zijn al in verband gebracht met Bruno Fernandes. De middenvelder heeft geleerd van vorig jaar en is niet van plan om voor spanning te zorgen. Pas na dit seizoen wil hij daarom nadenken en praten over zijn toekomst. Dat Bruno Fernandes volgend seizoen zijn magistrale rechterbeen bij een grootmacht in een Europese topcompetitie laat toveren, staat al vast.

Bruno Fernandes en Bas Dost wilden vorig seizoen nog weg bij Sporting, maar nemen de ploeg nu bij de hand.
Bruno Fernandes en Bas Dost wilden vorig seizoen nog weg bij Sporting, maar nemen de ploeg nu bij de hand.
Bekijk hier al onze video's
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.