Fenerbahçe verlost Janssen op huurbasis van Spurs

Reacties

Vincent Janssen maakt het seizoen op huurbasis af bij Fenerbahçe. De spits van het Nederlands elftal was bij Tottenham Hotspur op een dood spoor geraakt en gaat zijn geluk nu dus in Turkije beproeven bij de club van Robin van Persie.

Fenerbahçe verlost Janssen op huurbasis van Spurs

De 23-jarige Janssen kende vorig seizoen een matig debuutjaar bij Spurs, en dit jaar werd zijn perspectief er nóg minder op. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline haalde de Londense club Fernando Llorente in huis, terwijl Harry Kane de onbetwiste nummer één is in de spits. Toen Tottenham de Nederlander ook nog eens niet inschreef voor de Champions League, was de boodschap duidelijk.

Janssen kon op de laatste dag van de transferwindow nog een stap binnen Engeland maken. Zo wilden West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion hem al dan niet definitief overnemen, maar Janssen zag het niet zitten om op het laatste moment - vrijwel tijdens de interland tegen Frankrijk - een dergelijke belangrijke beslissing te nemen. Hij besloot voorlopig bij Tottenham te blijven, manager Mauricio Pochettino verklaarde zelfs dat er nog toekomst voor de Nederlander was, maar Janssen stapt nu over naar Fener.

Daar treft hij landgenoot Van Persie. De man die tegen Frankrijk nog inviel voor Janssen is momenteel echter geblesseerd, terwijl de Turkse grootmacht met Roberto Soldado - eveneens oud-Spurs - nóg een centrumspits onder contract heeft. Eerder werd Fenerbahçe nog in verband gebracht met Diego Costa, maar dat is nu dus van de baan. Waar de Europese deadlines een week geleden sloten, konden Turkse clubs nog tot 9 september zaken doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.