Fenerbahçe slaat aanval Galatasaray gedecideerd af

Frank Rijkaard heeft de tweede nederlaag in de Turkse competitie moeten slikken. Fenerbahçe was in de kraker te sterk voor Galatasaray (3-1).

Rijkaard kreeg nog voor het duel goed op stoom was gekomen een eerste tegenvaller te incasseren. Spits Milan Baros, die donderdag tegen Dinamo Boekarest nog was gespaard, moest na vier minuten geblesseerd afhaken bij Galatasaray.

Niet veel later volgde een volgende tegenslag voor Rijkaard. Alex zette uit een voorzet van Wederson Fenerbahçe op voorsprong. De aanvallende middenvelder verdubbelde vroeg in de tweede helft de marge door een strafschop om te zetten in een doelpunt. Alex mocht aanleggen van elf meter na zelf onderuit gehaald te zijn door keeper Franco.

Hoop gloorde er even voor Galatasaray na de aansluitingstreffer van Hakan Balta. De linksback was attent toen Fenerbahçe-keeper Volkan Demirel een kopbal van Servet Cetin onvoldoende kon keren.

Een gelijkmaker bleek te hoog gegrepen voor Galatasaray, zeker nadat Abdul Kader Keita een kwartier voor het einde een rode kaart had geïncasseerd voor een overtreding op Roberto Carlos. Invaller Dani Güiza buitte in blessuretijd de numerieke meerderheid uit, waardoor Fenerbahçe een voorsprong heeft van vijf punten op Galatasaray.