Fenerbahçe recordkampioen na zege op Sivasspor

Voor de achttiende keer in zijn historie is Fenerbahçe kampioen van Turkije. De ploeg van trainer Aykut Kocaman won met 4-3 uit bij Sivasspor en bleef daardoor Trabzonspor voor.

Fenerbahçe had voorafgaand aan de laatste speelronde 79 punten uit 33 wedstrijden, evenveel als Trabzonspor. Een zege zou voldoende zijn om de titel te pakken, aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel was van Fener, en al na zes minuten leidden de bezoekers door een doelpunt van André Santos. Jakub Navratil maakte echter halverwege de eerste helft gelijk, maar op slag van rust zorgde Selçuk Şahin voor een nieuwe voorsprong.

Aanvoerder Alex maakte er in de 51ste minuut 1-3 van, waardoor het eigenlijk niet meer mis kon gaan. Erman Kılıç bracht de thuisclub in de 65ste minuut nog wel even dichtbij, maar Joseph Yobo maakte twee minuten later alweer 2-4. Toch bleef het daar niet bij. In de negentigste minuut werd het 3-4 dankzij Kılıç, maar dichter bij kwam Sivasspor niet meer.

Door de overwinning is Fenerbahçe voor het eerst sinds 2007 landskampioen. De club is nu recordhouder in Turkije. Tot aan deze titel hadden Galatasaray en Fenerbahçe zeventien landstitels. Foto: VI Images