Fener zet onder Koeman weg naar boven in met eerste winstreeks

Erwin Koeman blijft ongeslagen als interim-trainer van Fenerbahçe. Na het 2-2 gelijkspel in de topper tegen Galatasaray en de 2-0 overwinning op Anderlecht in de Europa League werd in de competitie Alanyaspor met dezelfde cijfers verslagen.

Het is pas de eerste keer dit seizoen dat Fener twee wedstrijden op rij wint. Onder de inmiddels ontslagen Phillip Cocu won de Turkse club maar drie keer in zestien duels. Een kleine twee weken geleden werd de Nederlander ontslagen en kwam Koeman als interim-opvolger op de trainersstoel te zitten.

De weg naar boven lijkt definitief ingezet na winst op Alanyaspor. André Ayew en Michael Frey waren in de eerste helft trefzeker, bij beide tegentreffers zag keeper Haydar Yilmaz er niet goed uit. In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar voor Fenerbahçe, waardoor de club richting de middenmoot van de Süper Lig kruipt. De achterstand op koploper Istanbul Basaksehir bedraagt nog wel veertien punten.