Fellaini: 'Kampioen worden lastiger door Europa League'

Reacties

Nu Manchester United na de winterstop verder moet in de Europa League, heeft het veroveren van de Engelse titel alleen maar meer prioriteit gekregen voor de ploeg van manager Louis van Gaal. Marouane Fellaini denkt dat die uitdaging door de uitschakeling in de Champions League wordt bemoeilijkt.

Fellaini: 'Kampioen worden lastiger door Europa League'

'Omdat je op donderdag speelt. Dat zit dichter tegen het weekend aan, dus het wordt zwaar', zegt Fellaini een dag na de 3-2 nederlaag tegen VfL Wolfsburg tegenover Sky Sports. 'Maar we spelen nu toch echt in de Europa League en gaan proberen die te winnen. Dat is lastig. Iedereen wil in de Champions League spelen', aldus de 28-jarige middenvelder.

United eindigde door het verlies in Duitsland als derde in Groep B, op twee punten van PSV. Fellaini zei dinsdagavond al dat de ploeg van Van Gaal het thuis tegen de Eindhovenaren hadden laten liggen. Daar sluit Ashley Young zich op de United-website bij aan. 'Die wedstrijd (0-0, red.) hadden we moeten winnen. Daar hadden we de kansen voor. Dan waren we al door geweest.'

Young is er in tegenstelling tot Fellaini niet bang voor dat spelen in de Europa League een negatief effect heeft op de prestaties in de Premier League. 'Ik denk het niet, vanwege onze geweldige mentaliteit en teamspirit. We zijn ons er van bewust wat er gaat gebeuren, maar we moeten dit achter ons laten en er zaterdag weer voor gaan.'

Dan wacht om 18.30 uur een bezoek aan AFC Bournemouth, dat afgelopen zaterdag nog met 1-0 won op bezoek bij Chelsea. Van Gaal en zijn mannen lieten de laatste twee duels met Leicester City (1-1) en West Ham United (0-0) punten liggen, maar staan desondanks maar drie punten achter op Premier League-koploper Leicester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.