Fellaini is het beste als reserve, Gullit zit er helemaal naast

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fellaini is het beste als reserve, Gullit zit er helemaal naast

• Het zal ongetwijfeld goed bedoeld zijn, deze tweet over Marouane Fellaini. Of vinden ze bij Manchester United de plek waar de Belg het beste tot zijn recht komt toch de reservebank?

• Illustrerend voor de verhoudingen tussen voetbaldwerg Andorra en EK-deelnemer België was Edu Peppe. De middenvelder van Andorra werkt in het hotel waar de Belgische ploeg logeerde. Zo viel hij tijdens de interland in tegen zijn gasten, die hij op de ochtend van de wedstrijd nog hartelijk had ontvangen in de ontbijtzaal. (Sporza)

Lewis Baker demonstreert op een training met Jong Engeland even zijn tweebenigheid. Overigens laten Chelsea-fans in de reacties blijken dat hij net als Dominic Solanke na een jaartje Vitesse volgend seizoen de kans krijgt in de Premier League.

• In alle hectiek van alle beslissende interlands heeft Lionel Messi even rust. Gedwongen dat wel, want de Argentijn revalideert van een knieblessure.

Domingos estresantes��.. #cumplemesmatu❤️ @leomessi #thiaguimatu

Een foto die is geplaatst door AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) op

• Voormalig wonderkind Freddy Adu speelt op zijn 26ste bij Tampa Bay Rowdies, actief op het tweede niveau van de Verenigde Staten. Af en toe komt hij nog met een geniale ingeving, zoals hier met zijn assist in het duel met Ottawa Fury.

'We hebben een vriendschapsband. En dat heeft veel mensen verbaasd.'
Neymar blikt in gesprek met Marca terug op zijn eerste honderd wedstrijden in dienst van Barcelona. En op zijn band met Luis Suarez en Lionel Messi, waar critici volgens hem vooraf nog hun vraagtekens plaatsten bij het samenspel van de drie vedettes.

Ruud Gullit heeft zo'n gruwelijke hekel aan kunstgras, dat de oud-international het zelfs op plekken denkt te zien waar het helemaal niet ligt. Liet de EK-winnaar van 1988 op zaterdag al zijn ongenoegen blijken over de kunstmatige ondergrond waarop het Nederlands elftal aantrad tegen Kazachstan, een dag later deed de voormalig aanvaller het dunnetjes over.

Gullit bekeek het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje met Jong Slowakije en beklaagde zich via Twitter openlijk over het kunstgras bij NEC: 'Is kunstgras echt de toekomst van het voetbal??????' zo vroeg hij zich verbolgen af. Op zich een goede vraag, ware het niet dat de Nijmegenaren helemaal niet over kunstgras beschikken en Gullit hier dan ook fijntjes op wezen: 'Beste Ruud, wij nodigen je graag uit om een keer aan ons ECHTE gras te komen ruiken.'

• Enkele leden van de harde kern van Saint-Étienne leek het wel een aardig idee om de bruiloft van rivaliserende Olympique Lyon-supporter te verstieren. Gewapend met honkbalknuppels sloegen ze de boel kort en klein. Een ding verliep echter niet volgens plan voor de hooligans: ze crashten de bruiloft van de verkeerde persoon. (Daily Mail)

• De naam Kevin van Veen zegt de meeste voetbalkenners hoogstwaarschijnlijk niet zo veel. Toch kan de speler van de Engelse laagvlieger Scunthorpe United een aardig potje voetballen, getuige deze fraaie goal (vanaf 1:44) in het duel met Oldham Athletic (2-4).

Gertjan Verbeek heeft zich zondag in niet mis te verstane bewoordingen uitgesproken over Oranje. Hij hekelde het zoeken naar excuses, waar Wesley Sneijder zich volgens hem van bediende nu Nederland het EK zo goed als zeker gaat missen. 'Hij gedraagt zich als een verliezer. Vierde worden in deze poule, daar zijn geen excuses voor. We hebben het laten liggen', aldus de trainer van VfL Bochum, die de oorzaak van de problemen ook kent. 'Het is begonnen bij slecht bestuur van de KNVB; de aanstelling van Guus Hiddink. Ze wisten al twee jaar dat Louis van Gaal na het WK zou stoppen. Heel Nederland ging er vervolgens vanuit dat Ronald Koeman bondscoach zou worden', aldus Verbeek, die de  huidige Southampton-manager een betere optie had gevonden. Tot slot pleitte Verbeek voor Co Adriaanse als nieuwe technisch directeur van de KNVB. 'Hij weet hoe je structuur moet aanbrengen, de boel naar zijn hand te zetten én heeft verstand van voetbal.' (FOX Sports)

'Het verrast mij enorm dat Nederland zo laag staat.'
• Ook Duitsland heeft na het WK zijn problemen gehad, maar bij de ploeg van Joachim Löw is de crisis niet zo groot als bij Oranje. De keuzeheer van de wereldkampioen snapt niet waarom Nederland het EK waarschijnlijk zal gaan mislopen. 'Ze hebben nog steeds een topploeg…' (Die Welt)

'De mensen die voor mij een gat hebben gegraven, vallen er nu zelf in.'
• Daar is-ie weer. Jack Warner laat zijn licht schijnen op de FIFA-crisis. De 72-jarige bobo, die zelf vanwege corruptie voor het leven is geschorst en tegen wie een Amerikaans uitleveringsverzoek loopt, spreekt bovendien van een onnodige, Amerikaanse heksenjacht. 'Ik snap ook niet waarom elke keer dat de Verenigde Staten niezen, iedereen opeens bang is verkouden te worden', voegt hij daar aan toe.

• In de pers liggen Chelsea-manager José Mourinho en Arsenal-coach Arsène Wenger regelmatig met elkaar in de clinch, maar volgens Ronald Koeman zou de Portugees juist wat van de Fransman kunnen leren. De manager van Southampton doelt daarbij op de strijdwijze. 'Chelsea kiest altijd voor verdedigen als aanvallen ook een optie is. Zelfs bij een 1-0 voorsprong gaat hij niet voor meer goals. Arsenal doet dat wel en kan een tegenstander dan de nekslag uitdelen. Dat is ook waarom hun zege op Manchester United (3-0) zoveel indruk maakte.' (Sunday Mirror)

'Dit was niet zo chique.'
• Volgens Hans Kraay junior, analyticus bij FOX Sports, had bondscoach Danny Blind anders moeten omgaan met de honderdste interland van Robin van Persie, die nu als invaller enkele minuten mee mocht doen op bezoek bij Kazachstan. En dat decor zou niet passen bij die mijlpaal.

Eden Hazard mag dan naar eigen zeggen voor het eerst in zijn loopbaan in een vormcrisis zitten, hij is er niet minder populair om. De spelers van Andorra vroegen tijdens de 4-1 zege van België al na een half uur om zijn shirt. 'Jammer genoeg had ik er niet genoeg bij om ze allemaal eentje te geven. We mogen niet vergeten dat het amateurvoetballers zijn die de kans krijgen om tegen profs te spelen. We hebben veel respect voor hen.' (Het Nieuwsblad)

• De kersverse Liverpool-manager Jürgen Klopp  presenteerde zichzelf in Engeland al als The Normal One. In een volgend interview op de clubwebsite zette hij die bijnaam nog maar eens wat kracht bij met de volgende teksten: 'Ik kan niet over water lopen; ik duik erin', waarmee hij wilde aangeven dat er van de Duitser geen wonderen verwacht moeten worden.

'Ik ben hier niet om geliefd te zijn.'
Jürgen Klinsmann wil niets weten van een vertrek als bondscoach van de Verenigde Staten nu hij naast een ticket voor de Confederations Cup heeft gegrepen. Mexico was na verlenging met 2-3 te sterk. In aanloop naar het duel werd door de inmiddels afgezwaaide topscorer aller tijden Landon Donovan opgeroepen tot een vertrek van de Duitser als er verloren zou worden van de Mexicanen. Klinsmann heeft daar geen boodschap aan. 'Iedereen mag zijn mening hebben. Niet iedereen kan je nu eenmaal leuk vinden. Maar voorlopig vind ik het een voorrecht om deze ploeg te trainen.' (FIFA.com)

• Het uitduel met Andorra werd door De Rode Duivels omgezet in een 4-1 zege waardoor de Belgen zich plaatsten voor het EK. Debutant Jordan Lukaku had genoten van zijn eerste interland. Al had hij het liefst gezien dat Romelu Lukaku ook van de partij was geweest. 'Het was mooi geweest als we beiden hadden gespeeld want 10 oktober is de verjaardag van onze moeder', zo luidde zijn uitleg. Dries Mertens liet na afloop weten dat hij de  uitwedstrijd iets minder bijzonder vond… 'Het was een kutwedstrijd tegen een tegenstander die vooral veel overtredingen wilde maken', aldus de voormalige PSV'er. (Het Nieuwsblad)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.