Félix volgt met nachtmerrie-debuut Nederlands voorbeeld uit 1993

Reacties

João Félix zal met weinig genoegen terugdenken aan zijn Chelsea-debuut. De Portugees trad toe tot een illuster rijtje in de Premier League-historie.

Félix volgt met nachtmerrie-debuut Nederlands voorbeeld uit 1993
© viaplay
Fulham
Fulham
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Félix maakte donderdag zijn eerste minuten na het afronden van zijn tijdelijke verhuizing van Atlético Madrid naar Chelsea. Na minder dan een uur was het duel met Fulham voor hem gedaan. Een overtreding op Kenny Tete leverde hem een rode kaart en een treurige tocht naar de kleedkamer op.

Bovendien komt Félix in een rijtje, waarin hij zich niet graag had teruggezien. De Portugees is de 22ste speler die een rode kaart kreeg bij zijn eerste optreden in de Premier League, de competitie die in 1992 het levenslicht zag.

In 1993 had Jeroen Boere de primeur. De Nederlandse spits, die in 2007 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, zag zijn Premier League-debuut met West Ham United uitmonden in een bittere pil na een opstootje met Kevin Scott. Met een rode kaart kwam er voor hem een voortijdig einde aan het duel met Newcastle United.

Fedrico Fazio was in 2014 als speler van Tottenham Hotspur de laatste met deze twijfelachtige eer tot Félix donderdag de nummer 22 werd met rood bij zijn debuut. De Portugees is ook de eerste speler van Chelsea die dit overkomt.

Het is ook een dure rode kaart. Het levert Félix namelijk een automatische schorsing op voor drie duels, hetgeen een flinke hap neemt uit de wedstrijden die hij voor The Blues zou spelen na het afronden van de huur zonder optie tot koop. Met alle door Chelsea gemaakte kosten aan huursom en loon komt de financiële schade uit op een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Medespeler Kalidou Koulibaly beseft dat de absentie van Félix een gemis zal zijn. 'Hij is een belangrijke speler voor ons. We hebben in het uur gezien wat hij allemaal kan. Hij kan de wedstrijd draaien, hij kan scoren en hij kan passen. We weten dat hij ons gaat helpen.' Alleen dat laat nog even op zich wachten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.