Atlético Madrid heeft revanche genomen voor de valse start in de Champions League. Dankzij João Félix bleef de Spaanse ploeg in Groep A in het spoor van Bayern München.

Atlético Madrid
3 - 2
Red Bull Salzburg

Atlético Madrid kwam tegen Red Bull Salzburg goed uit de startblokken. Na bijna een half uur tekende Marcos Llorente voor de openingstreffer op het moment dat de Oostenrijkers door een blessure van Patson Daka met tien man speelden.

De gasten draaiden de rollen om met goals van Dominik Szoboszlai kort voor en Mergim Berisha kort na de rust. Maar de vreugde over de voorsprong was van korte duur. Vijf minuten na de 1-2 bracht João Félix na een combinatie met Angel Correa de wedstrijd weer in evenwicht.

De Portugese recordaankoop mocht in de 85ste minuut weer de felicitaties in ontvangst nemen. Zijn rake schot met rechts bleek genoeg voor de drie punten voor Atlético, dat zich daarmee revancheerde voor de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Bayern München.

Lokomotiv Moskou
1 - 2
Bayern München

Bayern München is in de Champions League al meer dan een jaar onverslaanbaar. Sinds de nederlaag in maart 2019 tegen Liverpool werden op het miljoenenbal twaalf zeges op rij geboekt. Die reeks kreeg in Moskou een vervolg.

Lokomotiv bood de regerend Europese kampioen meer dan goed partij, maar bleef door een gebrek aan de scherpte voor het vijandelijke doel met lege handen achter. Onder anderen Fedor Smolov liet in de eerste helft na de Beierse ploeg in verlegenheid te brengen.

Bayern daarentegen had in de dertiende minuut een voorsprong genomen. Na een pass van Corentin Tolisso speelde Benjamin Pavard de bal direct uit de lucht door, waarna Leon Goretzka met het hoofd de 0-1 voor zijn rekening nam.

Lokomotiv kreeg halverwege de tweede helft loon naar werken met de 1-1 van Anton Miranchuk. De Russen mochten met grote kansen voor onder anderen Zé Luis dromen van meer dan een punt, maar stapten uiteindelijk als verliezer van het veld. Joshua Kimmich bezorgde de gastheren, die op advies van de VAR een strafschop werd onthouden, in de 79ste minuut een bittere pil.

Voor Thomas Müller was het een bijzondere wedstrijd.