Feestavond voor Dessers, Kudus en Álvarez goud waard voor West Ham

Reacties

Rangers speelt ook na de winter in de Europa League. In een bloedstollende ontknoping in Groep C grepen de Schotten op bezoek bij Real Betis de eerste plaats en daardoor ook het ticket voor de achtste finale. Cyriel Dessers had een hoofdrol. Bij West Ham United waren Mohammed Kudus en Edson Álvarez belangrijk.

Feestavond voor Dessers, Kudus en Álvarez goud waard voor West Ham
© Pro Shots

Groep C

Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 3
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

De meeste spanning in de Europa League zat bij de wedstrijden van 21.00 uur overduidelijk in Groep C, waar drie clubs streden om een plek in de volgende ronde. Naast Real Betis en Rangers FC, die elkaar in Sevilla troffen, was dat Sparta Praag. Doordat de Tsjechen bij rust al met 0-3 voor stonden, waren de scenario's voor het duel in Sevilla duidelijk. Betis zou bij een gelijkspel naar de tussenronde gaan en bij winst zelfs direct naar de achtste finale. Rangers moest winnen om ook na de winterstop in de Europa League actief te zijn.

Die boodschap was binnengekomen bij de spelers van de Schotse club, want al na tien minuten nam Rangers de leiding. Dessers, die dit seizoen al vroeg onder vuur kwam te liggen bij de fans en analisten, verzorgde het voorbereidende werk en zag Abdallah Sima de score openen. Betis kwam dankzij Juan Miranda langszij, waarna Dessers de hoofdrol greep. Met een prachtige solo met bijbehorende kapbeweging stuurde hij de Spaanse defensie het bos in, om vervolgens te scoren: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Helaas voor Dessers kwam Betis nog voor rust op 2-2 via Ayoze Pérez, die op aangeven van Isco scoorde. Zo zat Rangers, waar Sam Lammers ook in de basis stond, virtueel in de Conference League. In de tweede helft kreeg Betis de beste kansen op de zege en zette de VAR een streep door een goal van Germán Pezzella, die hands had gemaakt. Het bleef zo bij 2-2 en Dessers werd na 65 minuten naar de kant gehaald voor Kemar Roofe. Uitgerekend hij zorgde met nog ruim tien minuten op de klok voor de 2-3. Na een terugtrekpass van Connor Goldson schoot Roofe raak.

Rangers hield de voorsprong nu wél vast en greep zo de eerste plek in Groep C. Sparta Praag eindigde als nummer twee en gaat zo de tussenronde in, terwijl Betis door moet in de Conference League.

Aris Limassol
Aris Limassol
1 - 3
Sparta Praag
Sparta Praag

Groep A

West Ham United
West Ham United
2 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

West Ham United en SC Freiburg waren al zeker van een vervolg in de Europa League, maar moesten nog wel uitmaken wie de tussenronde mocht overslaan. Dat werden de Londenaren, met dank aan Kudus en Álvarez. Zij zorgden ervoor dat West Ham bij rust al met 2-0 voor stond. Álvarez bediende Kudus na een kwartier en zag de Ghanees de doelman omspelen en de score openen. Bijna een half uur later ging de Mexicaan zelf op avontuur uit. Na een combinatie met Jarrod Bowen rondde de voormalig Ajacied als een volleerd spits af: 2-0. Zo ging West Ham naar de achtste finale en is Freiburg een mogelijke tegenstander van Feyenoord in de tussenronde.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
West Ham United
6
5
0
1
10-4
+6
15
2
SC Freiburg
6
4
0
2
17-7
+10
12
3
Olympiakos Piraeus
6
2
1
3
11-14
-3
7
4
TSC
6
0
1
5
6-19
-13
1
* Actueel tot en met 22 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.