FC Volendam is kampioen na moeizame winst

FC Volendam is de nieuwe kampioen van de Jupiler League. Tot het laatste fluitsignaal in Den Haag moest de ploeg van coach Stanley Menzo knokken voor de promotie.

ADO Den Haag-FC Volendam 0-1
FC Volendam had de titel in de eerste helft al kunnen veiligstellen. De ploeg van coach Stanley Menzo was veel beter dan het gezapig spelende ADO. Ondanks een handvol kansen bleef het bij een voorsprong van één treffer: Jack Tuyp frommelde op aangeven van Boy Deul in twee pogingen de bal in het Haagse doel. Maar na rust liet Volendam zich terugdringen in de zestien van doelman Jeroen Verhoeven. Het aandringende ADO had dan wel een overwicht, maar slaagde er amper in grote kansen te creëren. Yuri Cornelisse en Christian Kum kopten te zacht. En in kansrijke positie besloot Samir El Moussaoui tot een kansloze lob. De grootste kans volgde tien seconden voor het eindsignaal van Bas Nijhuis: Geoffrey Knijnenburg volleerde van dichtbij, maar stuitte op doelman Verhoeven. Waarna het Volendamse feest begon. RKC Waalwijk-Fortuna Sittard 2-1
RKC won, maar moest daarvoor eveneens flink knokken. Op karakter boog de ploeg van coach Zeljko Petrovic in het laatste half uur een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 68ste minuut was het Marvin Ogunjimi die van dichtbij uithaalde in een kluts ontstaan na een hoekschop van Martijn Reuser. En tien minuten voor tijd was het opnieuw Ogunjimi. Ditmaal lepelde hij de bal over doelman Arjan Christianen na een steekpass van Fred Benson. De Waalwijkse zege was verdiend. Vooral in de eerste helft was RKC veel beter dan Fortuna. Maar het slaagde er toen niet in te scoren. Luwamo Garcia mikte naast, Ogunjimi kopte tegen de paal en Anthony Obodai zag doelman Christianen redden op zijn knappe volley. En in blessuretijd kwam RKC nog op achterstand ook: Wouter Gudde verlengde schlemielig een vrije trap van Rachid El-Hammouchi in eigen doel: 0-1.

Op de ranglijst blijft Volendam RKC voor vanwege een beter doelsaldo. De ploeg van Menzo staat op plus 44 en die van Petrovic op plus veertig.