FC Volendam haalt Duits jeugdinternational in huis

Reacties

FC Volendam heeft een nieuwe keeper. De Noord-Hollanders huren voor het aankomende seizoen de negentienjarige Mio Backhaus van Werder Bremen.

FC Volendam haalt Duits jeugdinternational in huis
© FC Volendam

In de afgelopen twee seizoenen stond Filip Stankovic onder de lat bij Volendam. Hij werd gehuurd van Internazionale. Nu Backhaus is aangetrokken, lijkt het niet tot een derde seizoen van Stankovic in het Kras Stadion te gaan komen.

Volendam presenteert Backhaus als een groot keeperstalent. De goalie doorliep alle jeugdelftallen bij de Duitse bond en speelt op dit moment in de Onder-19. De talentvolle doelman heeft ook een Japanse achtergrond, waardoor hij ook voor het Aziatische land zou mogen uitkomen. Zo speelde hij één duel voor Japan Onder-15.

'Mio stond hoog op ons lijstje keeperskandidaten', zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen van Volendam. 'Met Filip Stankovic hebben we twee jaar geleden natuurlijk veel lef getoond, door zo'n jonge keeper voor de leeuwen te gooien. Dat is heel goed uitgepakt en al onze keepers zijn jong en hebben potentie. Wij wilden absoluut niét door de komst van een ervaren keeper jarenlang de talenten blokkeren. Deze huur past wat dat betreft beter in ons beleid, en ondanks zijn jonge leeftijd is ook Mio klaar om op een hoger niveau te keepen.'

Van Leeuwen meent dat Backhaus uitstekend bij Volendam past. 'Mio is zeer talentvol; niet voor niets wordt hij door twee voetballanden begeerd. Hij heeft uitstekende fysieke voorwaarden, is zo goed als tweebenig en durft de voetballende oplossing te zoeken. Dat zijn eigenschappen die goed bij ons passen. Wij kijken er naar uit om met Mio te werken en hem op weg te helpen in deze belangrijke fase van zijn ontwikkeling.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.