FC Utrecht verwacht veel van Vandenbergh

FC Utrecht verwelkomt in Kevin Vandenbergh een nieuwe spits. Met RC Genk is overeenstemming bereikt over de transfer van de international.

FC Utrecht verwacht veel van Vandenbergh

'Ik ben opgelucht dat de zaak rond is', zegt Vandenbergh in Het Laatste Nieuws. De spits ondergaat dinsdag in Utrecht nog een medische keuring. 'Over Genk ga ik geen uitspraken doen. Die fout wil ik liever niet maken.'

'Belgische voetballers gedijen doorgaans uitstekend bij onze club', zegt voorzitter Jan-Willem van Dop deze week in Voetbal International. 'Dus ook van Vandenbergh mogen we wat verwachten.'

FC Utrecht kan een nieuwe spits goed gebruiken. Sinds het vertrek van Marc-Antoine Fortuné in de winterstop scoorden de aanvallers van coach Foeke Booy moeilijk. In de tweede seizoenshelft stond Fortuné’s tijdelijke opvolger Ali Boussouboun zelfs helemaal droog.

Vandenbergh was met FC Utrecht al persoonlijk rond. Maar voor het tekenen van de vierjarige verbintenis moest ook RC Genk nog instemmen met de overgang. Voor een bedrag van bijna een miljoen euro was de club uit Belgisch Limburg bereid de international te laten gaan.

Vandenbergh was bij RC Genk op een zijspoor beland. De 24-jarige spits paste niet meer in de plannen van trainer Hugo Broos en mocht dan ook vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen