FC Utrecht verpest feestje PEC Zwolle in extremis

PEC Zwolle dacht zaterdagavond eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te boeken, maar in de slotfase ging het alsnog mis. FC Utrecht, dat ook nog wacht op een overwinning, kwam toch nog op 1-1.

Kingsley Ehizibue leek lange tijd de gevierde man te worden bij PEC. De flankaanvaller was al in de twaalfde minuut trefzeker. Het was pas de tweede treffer van PEC dit seizoen. In de tweede minuut van de extra tijd van de tweede helft verpestte Sébastien Haller het feestje van de Zwollenaren.

Het doelpunt van Ehizibue was overigens controversieel. De Jong Oranje-international scoorde namelijk op een moment dat FC Utrecht-verdediger Kevin Conboy met een hoofdblessure op de grond lag. Scheidsrechter Siemen Mulder besloot door te laten spelen en Ehizibue schoot uit de tweede lijn keurig raak achter doelman Robbin Ruiter, die geen sterke indruk maakte.

Pas vlak voor rust kreeg Utrecht de eerste echte kans, nadat basisdebutant Richairo Zivkovic al wel twee mogelijkheden had gekregen. Sébastien Haller schoot na goed doorkoppen van Willem Janssen echter op het lichaam van PEC-goalie Mickey van der Hart.

Ook in de tweede helft was Utrecht nauwelijks bij machte om het PEC lastig te maken. De nieuwe Deense spits Nicolai Brock-Madsen van de Zwollenaren, die zijn debuut maakte, oogde soms nog wat onwennig, maar maakte met zijn fysieke kracht wel indruk. Dat het toch nog 1-1 werd kwam volledig uit het niets. In de extra tijd haalde Calvin Verdonk de doorgebroken Giovanni Troupée naar de grond. Het leverde de PEC-verdediger een rode kaart en Utrecht een penalty op, die door Haller feilloos werd benut.

Door de remise blijven Utrecht en PEC in de onderste regionen van de Eredivisie dobberen. Met drie punten uit vijf duels staan de Domstedelingen vijftiende, PEC heeft een punt minder en staat zestiende.