FC Utrecht-talent met rood van het veld tijdens wedstrijd van Irak

Reacties

Het is nog niet het seizoen van Zidane Iqbal. FC Utrecht nam de twintigjarige middenvelder deze zomer over van Manchester United en hoopt goud in handen te hebben. De Irakees speelde echter nog geen minuut voor zijn nieuwe club. Donderdag had hij een negatieve hoofdrol in een wedstrijd met zijn land door de rode kaart te pakken.

FC Utrecht-talent met rood van het veld tijdens wedstrijd van Irak

De komst van Iqbal werd als een stunt gezien van FC Utrecht, dat de middenvelder tot medio 2027 vastlegde. Al snel raakte hij echter geblesseerd tijdens een training, waardoor hij ook de eerste twee competitiewedstrijden met Utrecht moest missen. De club kende een dramatische start en verloor de eerste vier wedstrijden. Na drie speelrondes werd trainer Michael Silberbauer ontslagen. Tegen PEC Zwolle en Feyenoord keek Iqbal vanaf de bank toe.

De middenvelder was wel fit genoeg om met het Irakese elftal af te reizen naar Thailand voor het vriendschappelijke toernooi om de King's Cup. Irak nam het donderdag op tegen India. SC Heerenveen-verdediger Hussein Ali stond in de basis en Iqbal viel bij de start van de tweede helft in. Het stond toen 1-1 en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2, waardoor een strafschoppenserie volgde.

Iqbal maakte dat echter niet meer mee. Hij pakte na tachtig minuten al geel en kreeg in de extra tijd zelfs direct rood vanwege een elleboogstoot. De middenvelder was zich van geen kwaad bewust, vertelde hij ook na afloop. 'Er werd aan mij getrokken, ik probeerde los te komen. Mijn elleboog kwam per ongeluk tegen de tegenstander aan. De scheidsrechter… Ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar goed, dat hoort er ook bij. Het was een ongelukje, ik bedoelde het niet zo.'

Iqbal wist nog niet of de rode kaart ook betekende dat hij de finale van het toernooi moet missen. Die wordt zondag gespeeld tegen gastland Thailand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.