FC Utrecht presenteert met Didden derde Belgische zomerversterking

Reacties

Matisse Didden (22), centrale verdediger van Roda JC, maakt deze zomer de overstap naar FC Utrecht. Hij tekent een meerjarige verbintenis in de Domstad, waar hij na Alonzo Engwanda (Anderlecht) en Siebe Horemans (Excelsior) de derde Belgische nieuweling voor het aanstaande seizoen wordt.

FC Utrecht presenteert met Didden derde Belgische zomerversterking
© Pro Shots

De Belgische Didden, 1,98 meter lang, is een belangrijke spil in het elftal van Roda JC dat in de komende weken promotie naar de Eredivisie hoopt af te dwingen. De Limburgers pikten hem een jaar eerder op bij RC Genk. Didden, op de hoofdfoto in duel met Neal Viereck van Jong FC Utrecht, stond nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Roda JC en wordt dus weggekocht door FC Utrecht. 

Eerder pikte Utrecht al twee andere Belgen op, controlerende middenvelder Alonzo Engwanda (21) van Anderlecht en transfervrij rechtsback Siebe Horemans (25) van Excelsior. Engwanda tekende tot 2028, Horemans tot 2027 en ook Didden ligt voor de komende vier jaar vast.

'Matisse is kopsterk en kan goed met ruimte in zijn rug verdedigen', aldus technisch directeur Jordy Zuidam via de clubkanalen. 'Hij heeft een goede pass in huis; zowel lang als kort. In de opbouw is hij rustig. Matisse heeft een goede functionele techniek en kiest goed positie. Wat bovendien opvalt is zijn werkethiek: Matisse heeft een goed karakter, investeert in zichzelf en is vastberaden beter te worden. We hopen dat hij het seizoen goed af kan sluiten bij Roda JC en kijken er naar uit hem in het shirt van FC Utrecht te zien.'

Na een moeizame start is er weer volop vertrouwen bij FC Utrecht

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.