FC Utrecht-pechvogel Hendriks opnieuw lang aan de kant

Reacties

Ramon Hendriks moet zich opnieuw zien op te laden voor een langdurige revalidatie. De van Feyenoord gehuurde FC Utrecht-verdediger is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. Toch is er ook goed nieuws: van kruisbandschade is geen sprake. 

FC Utrecht-pechvogel Hendriks opnieuw lang aan de kant
© Pro Shots

Hendriks (21) miste de eerste maanden van dit seizoen door een kruisbandblessure en kon pas vorige maand zijn debuut voor Utrecht maken. Hij begon direct bij vier duels op rij in de basis, maar uit bij FC Groningen sloeg het noodlot opnieuw toe. Hendriks raakte weer geblesseerd aan zijn knie. Hij verliet in tranen het veld, wat al een langdurige revalidatieperiode voorspelde.

Vrijdag, een week na de 1-2 zege op Groningen, heeft Utrecht meer duidelijkheid kunnen geven over de knieblessure die Hendriks heeft opgelopen. De verdediger komt dit seizoen sowieso niet meer in actie: Utrecht brengt naar buiten dat Hendriks opnieuw een revalidatie van enkele maanden te wachten staat.

'Natuurlijk baal ik er enorm van dat deze blessure mij de rest van dit seizoen aan de kant houdt', reageert Hendriks op de clubsite. 'Tegelijkertijd is er sprake van relatieve opluchting, omdat ik niet opnieuw kruisbandletsel heb opgelopen. De blessure die ik aan FC Groningen-uit heb overgehouden vereist geen operatie. Ik ga andermaal keihard werken aan mijn herstel en focus me volledig op een succesvol seizoen 2023/24.'

Waar Hendriks in het komende seizoen zijn speelminuten gaat maken, is nog de vraag. Utrecht huurt de mandekker tot de zomer van Feyenoord.

Na de terugkeer van zijn kruisbandblessure sprak VI's Stef de Bont nog met Ramon Hendriks:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.