FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard

Reacties

FC Utrecht heeft met Galgenwaard Onroerend Goed BV een akkoord bereikt over de aankoop van Stadion Galgenwaard. Dat betekent dat de Domstedelingen zich nu eigenaar van het 87-jarige stadion mogen noemen.

FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard
© Pro Shots

De aankoop van Galgenwaard was een langgekoesterde wens van zowel de aandeelhouders als de directie. Niet alleen vanwege op emotionele gronden maar vooral ook vanuit financieel perspectief. Het betekent dat de club niet langer een huursom af hoeft te dragen en dat het zelf het stadion kan gaan exploiteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aankoop van het stadion, iets wat al vier jaar speelt, wordt gefinancierd door een uitgifte van aandelen door de bestaande aandeelhouders, waarvan Frans van Seumeren de meest bekende is.

'Een fantastische ontwikkeling, dat we eigenaar worden van onze thuisbasis, ons stadion', vertelt algemeen directeur Thijs van Es via de clubkanalen. 'We zijn onze aandeelhouders zeer erkentelijk dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt door extra financiën beschikbaar te stellen. Ook nu we nog geen zwarte cijfers kunnen overleggen, is het belangrijk om de langetermijnvisie te blijven volgen om de club te laten groeien. Het is een investering in de toekomst.'

'Daarnaast gaan we vanaf 2024 de stoeltjes in het stadion vervangen en de juiste kleuren van het logo weer terug laten komen in Stadion Galgenwaard. De komende tien jaar gaan we stapsgewijs ook andere faciliteiten in het stadion verbeteren', besluit Van Es.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.