FC Utrecht breidt ongeslagen serie zonder veel vreugde verder uit

FC Utrecht is er niet in geslaagd om in punten gelijk te komen met SC Heerenveen, dat in het linkerrijtje van de ranglijst staat. De ploeg van Ron Jans bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. De bezoekers waren zelfs nog dicht bij meer dan een punt.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
RKC Waalwijk

Ron Jans heeft het tij weten te keren bij Utrecht, dat dramatisch aan dit seizoen was begonnen, en bleef zaterdag met zijn ploeg voor de negende wedstrijd op rij (acht in de competitie) ongeslagen. Toch had de coach vast meer verwacht van het thuisduel met RKC, dat in de beginfase ook niet veel te vertellen had in de Domstad. Utrecht startte sterk en ging op jacht naar de voorsprong.

Die nam Utrecht na een klein halfuur. Julian Lelieveld verdedigde niet goed uit en dat werd afgestraft door Victor Jensen, die zo voor zijn derde duel op rij trefzeker was. Voor Utrecht leek er geen vuiltje aan de lucht, maar vlak voor rust kreeg RKC een strafschop, na een onhandige reflex van Mats Seuntjens. Hij kreeg de bal op zijn arm en na een VAR-ingreep verdween de bal op de stip.

Michiel Kramer ging vol goede moed achter de bal staan. Zijn zwakke inzet werd echter gekeerd door Vasilios Barkas, die zag dat Kramer de rebound over schoot. De vreugde was groot in De Galgenwaard, maar slechts van korte duur. Barkas was te vroeg van zijn doellijn gekomen en dus mocht Kramer nog eens aanleggen. De Utrecht-fans waren woedend en gooiden voorwerpen het veld op, waardoor de wedstrijd gestaakt werd.

Na een korte onderbreking werd het duel hervat met de tweede kans voor Kramer, die nu wel scoorde: 1-1. Kort hierna gingen de ploegen weer terug naar de kleedkamer voor de rust. In de tweede helft hoopte Utrecht zijn voorsprong te kunnen herstellen, maar de beste kans was toch echt voor RKC. Denilho Cleonise schoot na een uitstekende steekbal van Chris Lokesa wild over.

Utrecht trok de wedstrijd na deze ontsnapping weer naar zich toe. De thuisploeg drong zijn tegenstander naar achteren, maar grote kansen bleven uit. Jans hoopte daar met het inbrengen van Marouan Azarkan verandering in te kunnen brengen. Hij viel kort na zijn entree echter geblesseerd uit, na een harde botsing met Aaron Meijers. Azarkan moest per brancard van het veld gehaald worden.

Met Jens Toornstra op de plek van de onfortuinlijke Azarkan veranderde er (ondanks tien minuten extra speeltijd) niets meer aan de score, waardoor Utrecht genoegen moest nemen met een punt. Woensdag speelt de ploeg van Jans in het bekertoernooi nog tegen Feyenoord: voor RKC is de winterstop aangebroken.