FC Utrecht kan niet op tegen productieve Berg

Drie keer kwam FC Utrecht op voorsprong, maar Marcus Berg zorgde er met drie doelpunten voor dat FC Groningen in de Play-Offs om een Europa League-ticket gelijkspeelde in Galgenwaard: 3-3.

Tim Cornelisse was de eerste speler die de thuisclub op voorsprong zette. De rechtsback schoot in de zesde minuut van afstand en Groningen-doelman Luciano werd verrast door een ongelukkige stuiter. Berg was in de achttiende minuut echter koel voor Wesley de Ruiter en maakte gelijk.

In de 48ste minuut zette Leroy George de thuisclub op 2-1, maar een minuut later stond het weer 2-2. Met zijn eerste treffer in dienst van Utrecht maakte Morten Skoubo na een klein uur spelen de 3-2, maar een kwartier voor tijd bepaalde Berg met een strafschop de eindstand op 3-3.

In de laatste vijftien minuten ging Utrecht op zoek naar de overwinning, Groningen kwam goed weg bij een afstandschot van Michael Silberbauer. De ploeg van trainer Ton Du Chatinier bleef echter steken op een gelijkspel, terwijl de thuisclub eigenlijk aanspraak maakte op een overwinning.