FC Utrecht is Roda JC in matig duel de baas

FC Utrecht heeft het thuisduel met Roda JC winnend afgesloten. De ploeg van coach Ton du Chatinier won met 2-1.

FC Utrecht is Roda JC in matig duel de baas

Du Chatinier koos ervoor om Mihai Nesu de geschorste Nana Asara te laten vervangen. Zijn opponent bij Roda JC, Harm van Veldhoven gunde Mads Junker weer een basisplaats. Dit ging ten koste van Arnaud Sutchien. Anouar Hadouir zakte een linie en speelde in een aanvallende rol vanaf het middenveld.

In de eerste helft speelde FC Utrecht matig en had Roda JC het beste van het spel. Vreemd genoeg had de thuisploeg de beste kansen. Na een mooie actie van Dries Mertens mocht Jacob Mulenga alleen op Bram Castro af, maar faalde. Dat deed hij later nog een keer, wederom alleen voor de Roda JC-goalie, na een lelijk slippertje van Eric Addo.

Vlak voor rust bewees de Zambiaan toch te kunnen scoren. Na goed doorzetten van Jacob Lensky schoot de aanvaller raak. Daarbij had hij geluk dat de inglijdende Vincent Lachambre de bal nog beroerde, anders was de inzet waarschijnlijk naast het doel gegaan. Het was de eerste treffer voor Mulenga in tien eredivisiewedstrijden.

De bezoekers uit Kerkrade hadden qua veldspel het beste van de avond, maar waren erg matig in de afwerking of troffen Michel Vorm, die wederom een nauwelijks te passeren doelman bleek. De ploeg had mazzel dat de gemene tackle van Hadouir op Nesu slechts met geel werd bestraft door scheidsrechter Björn Kuipers. De Roemeen moest zich na de tackle geblesseerd laten vervangen.

Na de rust was het beste eraf bij de ploeg van Van Veldhoven. De druk vooruit was minimaal en de thuisploeg kreeg steeds meer kansen op uitbreiding van de score. Een kwartier voor tijd schoot Ricky van Wolfswinkel eerst nog op de rechterpaal, na een uitstekende voorzet van Mertens, maar de rebound plaatste de spits keurig in de andere hoek (2-0).

Met nog luttele seconden op de klok slaagde FC Utrecht er niet in achtste keer de nul te houden. Willem Janssen klopte Vorm na een soepele actie met een lage schuiver. Het bleek te laat om nog aanspraak te maken op een punt.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's