FC Utrecht houdt met tien man stand op Vijverberg

De Graafschap bracht FC Utrecht in Doetinchem het eerste puntverlies in 2011 toe. Vanwege de rode kaart voor Michael Silberbauer konden de gasten met de remise (0-0) toch tevreden zijn.

FC Utrecht houdt met tien man stand op Vijverberg

FC Utrecht kende een prima begin van 2011 met onder andere een eclatante zege op Ajax en het bekersucces tegen FC Groningen. Inzet was de basis voor de goede resultaten van de ploeg van trainer Ton du Chatinier.

In De Graafschap vond FC Utrecht zijn gelijke. De Doetinchemse formatie compenseerde het kwaliteitsverschil met een gezonde dosis werklust. FC Utrecht was minder scherp en ontbeerde ook de stootkracht. Zeker na het uitvallen vroeg in de tweede helft van Frank Demouge, die te veel aangeslagen was na een duel met Purrel Fränkel, werd aanvallend weinig vernomen van de gasten.

Na een uur incasseerde FC Utrecht een volgende tegenvaller. Michael Silberbauer ging op de achillespees staan van Youssouf Hersi staan en kreeg van scheidsrechter Pieter Vink een directe rode kaart voorgehouden.

De wedstrijd, die afgelopen weekend geen doorgang vond door een kapotte veldverwarming, kwam daarmee in de greep van De Graafschap. Maar de ploeg van trainer Darije Kalezic kon de Utrechtse defensie niet verontrusten. Sterker nog, via Nana Asare, Dries Mertens en Kevin Strootman kregen de gasten nog de beste kansen. Maar tot doelpunten leidde het niet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's